Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Ευαγγελιστή Λουκά και η 71η Επέτειος της Απελευθέρωσης της Λαμίας


Στο πλαίσιο του εορτασμού ο Δήμος Λαμιέων πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου εκδήλωση μνήμης για την 71η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης μας καθώς και απόδοσης τιμητικής διάκρισης στον φιλέλληνα Σουηδό Ελληνιστή καθηγητή Sture Linner στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης, υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τίμησε τον Allan Linner για την προσφορά του αείμνηστου πατέρα του, στην πόλη μας παραδίδοντάς του τιμητική πλακέτα.


<<Φέτος ειδικά, με απόφαση που έλαβε το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ενθυμούμαστε και τιμούμε το Σουηδό φιλέλληνα Στούρε Λιννέρ ο οποίος, ως επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στην πόλη μας την περίοδο της Κατοχής, βοήθησε ώστε κατά την αποχώρηση των Γερμανών να αποφευχθεί μια επισιτιστική κρίση στον ταλαιπωρημένο τόπο μας.
Η ημέρα εκείνη, η 18η Οκτωβρίου του 1944, ήταν ημέρα εθνικής ανάτασης, δικαίωσης και ελπίδας του λαμιώτικου λαού για ένα καλύτερο αύριο.>> τόνισε  μεταξύ άλλων ο δήμαρχος  Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης .



 

Ο Δήμαρχος Λαμιέων το πρωί της Κυριακής 18 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κατά την διάρκεια της Ομιλίας του  αναφέρθηκε  στο θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων , του κατοχικού δανείου  κια των κλαπέντων αρχαιολογικών θησαυρών .

<<Δεν θα κουραστούμε να διατρανώνουμε πως έχει έλθει η ώρα, επιτέλους, για την έμπρακτη δικαίωση της Θυσίας του Ελληνικού Λαού. Και σ’ αυτό θα είμαστε αμετακίνητοι!>> τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λαμιέων  προσθέτοντας πως  η Ιστορία μας καλεί να σταθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας με θάρρος και αποφασιστικότητα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή 5 μητροπολιτών και την παρουσία των Δημάρχων Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου, Ερέτριας Αμφιτρίτης Αλημπατέ, Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη και Αλιάρτου Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη, όλων των βουλευτών της Φθιώτιδας, του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, του πρώην Υπουργού Θανάση Γιαννόπουλου, αντιπεριφερειαρχών, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάση Κλειτσάκη, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών  συμβούλων, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, Προέδρων φορέων, Επιμελητηρίων και επιστημονικών συλλόγων του τόπου αλλά και πλήθους κόσμου.