Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

To θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών που αναπτύσσονται και στην περιοχή της φθιώτιδας φέρνει στην Βουλή με ερωτησή της η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ την οποία υπογράφουν 4 βουλευτές . Οι κ.κ.Νίκος Μωραίτης, Χρήστος Κατσώτης , Νίκος Καραθανασόπουλος και Σταύρος Τάσσος ζητούν να ανακληθούν άμεσα όλες οι απολύσεις, καθώς είναι παράνομες και καταχρηστικές, γιατί έγιναν μετά τον αγώνα, που ανέπτυξαν οι εργαζόμενοι για να τερματιστεί το καθεστώς αυθαιρεσίας και τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Επίσης ζητούν να καταβληθούν άμεσα όλες οι δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων, να μην υπάρχει καμιά καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας ,να λάβουν το επίδομα ανεργίας οι απολυμένοι, και να τηρούνται τα κατάλληλα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας.

Στην ερώτηση γίνεται εκτενή αναφορά στο καθεστώς λειτουργίας της επιχείρησης καθώς και στις απολύσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς .

Μεταξύ άλλων το κείμενο της ερώτησης αναφέρει :

 

<<Από το Γενάρη του 2015 με συνεχείς κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, με αποτέλεσμα η εργοδοσία να αναγκαστεί να καταβάλει μετά από χρόνια και πάλι μισθό κάθε 30 ημέρες, χωρίς όμως να εξοφλεί προηγούμενους μισθούς.

  • Τον Ιούλιο του 2015 έκανε 5 τρομοκρατικές απολύσεις στη Λάρυμνα, δίνοντας μάλιστα μόνο την αποζημίωση και όχι τα δεδουλευμένα που όφειλε.
  • Αρχές Σεπτεμβρίου, έκανε 7 απολύσεις στην Τραγάνα και 3 στη Λάρυμνα.
  • Στις 22 Οκτωβρίου άλλες 5 απολύσεις στην Τραγάνα καθώς επίσης και άλλες στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της.
  • Ειδικά από τις εγκαταστάσεις στην Τραγάνα, απ’ όπου ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, απολύθηκε πάνω από το 30% των εργαζομένων μέσα σε 45 ημέρες.

            Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, αν και μισθωτοί, είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, στο όνομα του αντεργατικού νόμου 3232/2004.

Έτσι, οι εργαζόμενοι εξαιρούνται από το επίδομα και την κάρτα ανεργίας, χάνουν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και δεν μπορούν να απευθυνθούν ούτε στην Πρόνοια.>>

 

Περισσότερα...