Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο κύριος Νίκος Ζιάκας, πρόεδρος ενοικιαζόμενων δωματίων Υπάτης, έρχεται κι αυτός με τη σειρά του να διαμαρτυρηθεί στέλνοντας το δικό του μήνυμα με την παρακάτω επιστολή.

 

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,
 
Η αναδιάταξη της ΕΛ.ΑΣ. δεν πρέπει να έχει ως κριτήριο μόνον το δημοσιονομικό όφελος, αλλά να γίνει βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών (πληθυσμιακών, γεωγραφικών, παραβατικότητας) της κάθε περιοχής. Η Δ.Ε. Υπάτης συγκεντρώνει σημαντική οικονομική δραστηριότητα, γεγονός που επιβάλει την ενίσχυση – και όχι την αποδυνάμωση – της προληπτικής αστυνόμευσης, των περιπολιών και της άμεσης ανταπόκρισης στα αιτήματα των πολιτών. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός, ότι το Δ.Δ. Υπάτης , έχει προτείνει την εγκατάσταση του ΑΤ σε χώρο του Διοικητηρίου του.
 
Στην περιοχή λειτουργούν σημαντικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τον κινητήριο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, και απαιτούν προστασία και αστυνόμευση, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την ανέχεια των πολιτών. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η περιοχή της Υπάτης αποτελεί τουριστικό προορισμό και προσελκύει επισκέπτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οι οποίοι ενισχύουν τις τοπικές αγορές που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
 
Οι αρνητικές συνέπειες που θα έχει για την περιοχή της Υπάτης η μη ύπαρξη ενός Αστυνομικού Τμήματος, που καλύπτει μεγάλο γεωγραφικό μέρος του Δήμου Λαμιέων, θα είναι καταλυτικές, καθώς το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών ενισχύεται από την ύπαρξη Αστυνόμευσης της περιοχής, λαμβάνοντας κανείς υπόψη τα διάφορα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται ανά διαστήματα στην ευρύτερη περιοχή.
 
Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Υπάτης θα περιμένει τη διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες για το θέμα αυτό, και έπειτα ανάλογα με το αποτέλεσμα θα προχωρήσει μαζί με τα μέλη του σε αντίστοιχες ενέργειες και κινητοποιήσεις.

Με τιμή,
 
 
Ο Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων
Δωματίων Υπάτης

Νικόλαος Ζιάκας

Περισσότερα...