Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στη Λαμία στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης στην οποία μετέχουν το εργατικό κέντρο Φθιώτιδας , το ΠΑΜΕ , ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας . Αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό και τα νέα μέτρα φορολόγησης .

Στις δέκα και μισή το πρωί το εργατικό κέντρο Φθιώτιδας πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Διάκου καλώντας εργαζόμενους και μη ναμετέχουν για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σκληρά μέτρα . Το εργατικό κέντρο κλιμακώνει τον αγώνα του  για να αποτρέψει , όπως τονίζει , το έγκλημα που γίνεται σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων .

 

Όπως τονίζει <<ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ και να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ για να βάλουμε ΤΕΛΟΣ στον εργασιακό μεσαίωνα και τον κοινωνικό μαρασμό. Λέμε όχι στο νέο κρατικό προϋπολογισμό, που φέρνει περισσότερα βάρη στα λαϊκά στρώματα, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, αύξηση των φόρων, διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προνόμια μόνο για λίγους. Λέμε αποφασιστικά όχι στη λιτότητα, την ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια.

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ >>

 

 

Την ίδια ώρα στις δέκα και μισή στη άλλη πλατεία στην πλατεία Πάρκου  θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση το ΠΑΜΕ  το οποίο καλεί εργαζόμενους  και άνεργους να πουν όχι  στα αντιλαικά μέτρα . Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει :

<<Διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον  κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική Υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα "όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις", που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία που σήμερα βρίσκεται στην ανεργία, που ψάχνει ανάσες στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που αμείβεται με τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, που εργάζεται χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις με τσακισμένους τους κλαδικούς μισθούς! Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα Ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε, αλλά δε θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε!

Να μην αφήσουμε την Ασφάλιση στα νύχια των αρπαχτικών!  Ο εργαζόμενος λαός έχει το δίκιο. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει και πληρώνουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους, το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, από την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα! Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων.>>

 

 

 

Η Ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα! Είναι δικαίωμα! Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, η Ασφάλιση θεωρείται δυσβάστακτο βάρος που πρέπει να αποτινάξουν

 

 

 

 

Περισσότερα...