Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στη Λαμία η ιερή μνήμη του Αγ. Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ανήμερα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα κατά την οποία ειορτάζει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ.



Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός στον εορτάζοντα ιστορικό, πρώτο Μητροπολιτικό Ναό, του Αγίου Νικολάου Λαμίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου και την συμμετοχή των κληρικών της πόλεως. Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδας αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εορτάζοντος αγίου με αφορμή το μεγαλυνάριο της εορτής και υπογράμμισε την μεσιτεία και την προστασία του αγίου στη ζωή της Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των χριστιανών που βρέθηκαν στην ακολουθία, ενώ παρακάθησε σε δεξίωση που παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων και διακόνων. Στη θεία λειτουργία έλαβαν μέρος πέραν των  εντοπίων Αρχιμανδριτών, Ιεροκηρύκων και πρεσβυτέρων και οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, π. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του Γέροντος Ευβοίας και ο Διευθυντής του Οικοτροφείου της  Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών π. Αγαθάγγελος Κόκλας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ τέλεσε μέσα σε κλίμα συγκινήσεως την εις πρεσβύτερον Χειροτονίαν του επί τέσσερα χρόνια διακόνου του, π. Αμβροσίου Αναστασίου.

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, κλήρου και λαού, από την πόλη της Λαμίας, αλλά και από την περιοχή Δομοκού, από όπου έλκει την καταγωγή του ο π. Αμβρόσιος, καθώς επίσης παρόντων και πολλών επωνύμων, επισήμων, στρατιωτικών και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, του Αντιπεριφερειάρχου και του Δημάρχου Λαμιέων, η όλη ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη από τη χάρη του Θεού και την  ευλάβεια του κόσμου.

Ο π. Αμβρόσιος μίλησε στον χειροτονιτήριο λόγο του με πολύ ωραία, απλά και αγιοπατερικά λόγια για το ύψος του Μυστηρίου της Ιερωσύνης και την  ελαχιστότητα του ανθρώπου μπροστά σ΄ αυτό, ευχαρίστησε τους σαρκικούς και πνευματικούς συγγενείς του και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο. Ζήτησε δε τις προσευχές όλων για να φανεί αντάξιος της σημερινής τιμής και ευθύνης.

Από την  μεριά του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στον νέο Πρεσβύτερο συμβουλευτικούς λόγους από τις ποιμαντικές επιστολές του αποστόλου Παύλου και εμνήσθη μετά δακρύων των ιδικών του προσωπικών ιερατικών στιγμών καθώς επίσης και της εικοσαετίας κατά την οποία ευρίσκεται στο θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Τον πανηγυρικό κήρυγμα της ημέρας εκφώνησε  με ρητορική δεινότητα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, Α΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αναφερθείς στον Άγιο Νικόλαο και στον Άγιο Φθιώτιδος κ. Νικόλαο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ προχείρισε Αρχιμανδρίτη τον π. Αμβρόσιο, ο οποίος σημειωτέον είναι κάτοχος θεολογικού πτυχίου και υπεύθυνος της Νεότητος, της Εφημερίδος και της ιστοσελίδος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τι ευχές του λαού του Θεού στο Επισκοπείο και περί την μίαν μεσημβρινήν στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού παρετέθη εόρτια τράπεζα με την συμμετοχή συγγενών του Σεβασμιωτάτου και των επισήμων της πόλεως και περιοχής (τοπικοί άρχοντες, βουλευτές, στρατιωτικοί και άλλοι εκπρόσωποι, συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, κληρικοί και λαϊκοί).

      

Περισσότερα...