Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι αγρότες την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λαμία μετά την μέιωση που υπέστησαν στις επιδοτήσεις . Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις έντεκα και μισή το πρωί και όπως δηλώνουν οι αγρότες είναι η αρχή για τις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν με το νέο έτος .

Το κάλεσμα για διμαρτυρία απευθύνουν οι αγροτικοί σύλλογοι Μακρακώμης , Στυλίδας , Εχιναίων , Πελασγίας και Ανθήλης – Λαμίας .

 

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση

<<Διαμαρτυρόμαστε για το πετσόκομμα των ενισχύσεων-επιδοτήσεων στο οποίο προχώρησε ο οργανισμός, φέρνοντας μας  σε απόγνωση και αδυναμία να εξυπηρετήσουμε και τις πιο άμεσες ανάγκες  μας.

Κυβέρνηση και ΕΕ έχουν βαλθεί να γιορτάσουν τα Χριστουγέννα  πάνω στα αποκαΐδια και την εξαθλίωση της μικρομεσαίας αγροτικής οικογένειας, που μόνο κατ΄ όνομα είναι μικρομεσαία και όχι φτωχή, διασκεδάζοντας με ότι με κόπο και ιδρώτα εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν.

Απαιτούμε:

  1. Να καταβληθούν άμεσα  το 100% των ενισχύσεων σύμφωνα με τις δηλώσεις καλλιέργειας που έχουμε καταθέσει.
  2. Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, κ.α)
  3. Να μη γίνει καμιά δέσμευση - κατάσχεση τους από το Δημόσιο και τις τράπεζες.">>