Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 

Η 11η Δεκεμβρίου που έχει οριστεί, με απόφαση που υπογράφηκε πριν 26 χρόνια από τα περισσότερα κράτη- μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του Παιδιού βρίσκει, δυστυχώς ακόμη και σήμερα, εκατομμύρια παιδιά κάθε ηλικίας σε όλο τον κόσμο αντιμέτωπα με τη δυστυχία, τις αρρώστιες, τους πολέμους, το θάνατο, την προσφυγιά, την εκμετάλλευση, τον αναλφαβητισμό.

 

Στην πατρίδα μας, που βιώνει τη διάλυση των πυλώνων του κοινωνικού κράτους, η παιδεία των ίσων ευκαιριών για όλους, η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση αποτελούν ζητούμενα για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και τα παιδιά, που θα ‘πρεπε να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον αγάπης, ασφάλειας και φροντίδας, βρίσκονται πια αντιμέτωπα με συνθήκες φτώχειας.

Η ύπαρξη αυτών των κοινωνικών προβλημάτων, που έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μόνο θλιβερές σκέψεις μπορούν να προκαλούν. Καθιστούν δε αναγκαία τη δραστηριοποίηση όλων μας αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών να γίνεται καθημερινή πράξη και να μην παραμένει μια Παγκόσμια Ημέρα που θυμόμαστε κάθε χρόνο την 11η Δεκεμβρίου.

Ο Δήμος Λαμιέων για να αντιμετωπίσει τα οξυμένα αυτά προβλήματα ιεραρχεί ως πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη και την επέκταση των κοινωνικών του δομών: των παιδικών σταθμών, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου