Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Παράσταση διαμαρτυρίας είχαν έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ σήμερα οι αγρότες οι οποίοι κατάφεραν να συναντηθούν με τον Διοικητή χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα θετικό για αυτούς αφού οι αποφάσεις από την Κυβέρνηση έχουν ληφθεί . Οι αγρότες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία και στην συνέχεια εξέφρασαν στον διοικητή του οργανισμού την αγανάκτησή τους για τις πετσοκομμένες επιδοτήσεις που έλαβαν . Ανέλυσαν την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αφού τα ποσοστά που έλαβαν δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα που έκαναν για τις καλλιέργειές τους και ζήτησαν από τον διοικητή να μεταφέρει τα αιτήματά τους στον πρόεδρο του οργανισμού .

 

Το κάλεσμα για διαμαρτυρία απηύθυναν  οι αγροτικοί σύλλογοι Μακρακώμης , Στυλίδας , Εχιναίων , Πελασγίας και Ανθήλης – Λαμίας .

Οι αγρότες εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το πετσόκομμα των ενισχύσεων-επιδοτήσεων στο οποίο προχώρησε ο οργανισμός, φέρνοντας σε απόγνωση και αδυναμία να εξυπηρετήσουν  και τις πιο άμεσες ανάγκες τους .

<<Κυβέρνηση και ΕΕ έχουν βαλθεί να γιορτάσουν τα Χριστουγέννα  πάνω στα αποκαΐδια και την εξαθλίωση της μικρομεσαίας αγροτικής οικογένειας, που μόνο κατ΄ όνομα είναι μικρομεσαία και όχι φτωχή, διασκεδάζοντας με ότι με κόπο και ιδρώτα εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν.>> τόνισαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποί τους .

Οι αγρότες  ζητούν

 

  1. Να καταβληθούν άμεσα  το 100% των ενισχύσεων σύμφωνα με τις δηλώσεις καλλιέργειας που έχουμε καταθέσει.
  2. Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και οι δικαιούχοι (εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών, κ.α)
  3. Να μη γίνει καμιά δέσμευση - κατάσχεση τους από το Δημόσιο και τις τράπεζες.">>

 

 

 

 

Περισσότερα...