Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

  Με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της περιτομής του Κυρίου και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου που αναγνώσθηκε σε όλους τους Ναούς και τα Μοναστήρια της Μητροπόλεώς μας τονίστηκε ο ιδεολογικός πόλεμος στον οποίο έχει περιέλθει η πατρίδα μας, με πρόσχημα την οικονομική κρίση. «Ο πόλεμος αυτός χρησιμοποιεί ως χημικά όπλα τα αβάστακτα οικονομικά μέτρα, για να πάθει ο λαός ο,τι παθαίνει με την χρήση των χημικών, δηλαδή να αδυνατίσει η μνήμη του, να ναρκωθεί το φρόνημά του, να γονατίσει η αξιοπρέπειά του και να γίνει υποχείριο των επιβούλων του.

 

          Σ΄ αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας θα πρέπει όλοι μας, πλούσιοι και πένητες, να επαναφέρουμε στη μνήμη μας το ένδοξο παρελθόν της φυλής μας, τα ένδοξα και μεγαλεία του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, τα γενναία κατορθώματα των προγόνων μας και να εγείρουμε την συνείδησή μας από την άβυσσο της απογνώσεως.>> Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία επί το Νέο Έτος 2016 χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου και παρισταμένων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχόντων της Φθιώτιδος. Μετά τις ευχές ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε  τους πιστούς βάλλουν στην καρδιά τους, αυτές τις δύσκολες μέρες για την πατρίδα μας ,τα δύο υψηλά ιδανικά «Χριστό και Ελλάδα», και με πίστη στα ιδανικά αυτά θα περάσουμε τις δυσκολίες. 

          Μετά την διανομή του Αντιδώρου κατά το έθιμο ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Περιφερειακό Κατάστημα Στερεάς Ελλάδος, όπου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα της Περιφέρειας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου και των λοιπών επισήμων του τόπου.

          Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στο Γραφείο του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας, έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα για τους Κληρικούς, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και τα στελέχη του Μητροπολιτικού Ναού.

Στην Περιφέρεια Στερεάς  αμέσως μετά  ακούσθηκαν τα κάλαντα απο την φιλαρμονική  ορχήστρα του ΄δημου Λαμιέων που φέτος  γιορτάζει τα 120 χρόνια της ενώ δόθηκε και μία μικρή συναυλία  με τον Δημήτρη Αργυρίου .