Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Τρεις ακόμη παραστάσεις θα δώσει η κεντρική χειμερινή σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι τρεις πρώτες παραστάσεις στο δημοτικό θέατρο Λαμίας . Πρόκειται για την παράσταση <<το κουκλόσπιτο >> του Ίψεν με κύρια πρωταγωνίστρια την Νόρα .

Παραστάσεις θα δοθούν Κυριακή 3/1/2016    Δευτέρα 4/1/2016 και      Τρίτη 5/1/2016 στις 21:15.

 

Η Νόρα μας «υποδέχεται» στολίζοντας το «ανάποδο» χριστουγεννιάτικο δέντρο δίνοντάς μας από την πρώτη κιόλας εικόνα να καταλάβουμε πως δε θα παρακολουθήσουμε έναν κλασσικό  Ίψεν! Η Νόρα στην κυριολεξία  μία κούκλα, μέσα στο…κουκλόσπιτό της. Υποχείριο του άντρα της (ως συνέχεια του μπαμπά της)! Ο Φοινίτσης στο πρώτο μέρος μας  παρουσιάζει τη Νόρα σαν γατούλα, έτσι όπως θα ήθελαν να είναι οι γυναίκες τους όλοι οι άντρες! Το μεγάλο μυστικό της, την ενοχοποιεί μέχρι το σημείο που όλα αποκαλύπτονται και εκεί που κάποιος θα περίμενε την κατάρρευσή της, «ξυπνά» μέσα της η γυναίκα. Από κοριτσάκι, γίνεται γυναίκα! Ο άντρας της απλά …θορυβώδης! Με τα δικά του μυστικά πολύ πιο ένοχα από το μυστικό της Νόρας αλλά με το γνωστό περίσσιο θράσος ενός κακομαθημένου συζύγου! Η Λίντε, φίλη από τα παλιά ως απομηχανής θεός, έρχεται και φέρνει λύτρωση στο «άρρωστο» σπίτι με μια παλιά δική της ιστορία με τον Τραπεζικό που εκβιάζει την Νόρα!

Ένα έργο με πολλά μηνύματα και κυρίως με έντονες εναλλαγές στα συναισθήματα και με έναν Φοινίτση να "παίζει" μαζί μας, καλώντας πότε σε ένα πάρτι (κυριολεκτικά) και την ίδια στιγμή να μας προσφέρει την πιο ερωτική (έντονα φορτισμένη συναισθηματικά) σκηνή!

Καθηλωτικό, συγκινητικό και συνάμα άγριο, Το Κουκλόσπιτο Του ίψεν, όπως και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ μας, περνά από τα χίλια κύματα, για να μας προσφέρει στο τέλος… την κάθαρση; Την εξιλέωση; Την ταύτιση; Την ανησυχία; Ποιος ξέρει τι πήρε ο καθένας μαζί του φεύγοντας από το θέατρο… οπωσδήποτε να το δείτε! Προετοιμαστείτε για «βομβαρδισμό» σκέψεων – μηνυμάτων από το πρώτο κιόλας λεπτό, αφεθείτε όμως στον μαγικό κόσμο του ΚΑΛΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ!

Συντελεστές:

Απόδοση–διασκευή–σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης
Σκηνικός χώρος: Βαγγέλης Γρηγοράκης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Όλγα Καλογήρου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Τριανταφύλλου
Βίντεο: Κωνσταντίνος Θάνος
Μουσική επιμέλεια: Νατάσα Λιτσαρδοπούλου
Φωτογραφίες: Κατερίνα Καμηλάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Στρατάκη

Διανομή:

Νόρα: Μικαέλα Κεφαλογιάννη
Τόρβαλτ: Νικόλας Αλεξίου
Κυρία Λίντε: Σοφία Δερμιτζάκη
Κρόγκσταντ: Δημήτρης Φοινίτσης
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, για μαθητές-φοιτητές-ανέργους-πολύτεκνους 5€ και για συλλόγους κατόπιν συνεννοήσεως.

Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, Υψηλάντη 17. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2231033325.