Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


Κλειστός ο δρόμος απο τον Σ.Σ. Λιανοκλαδίου  μέχρι και τον κόμβο προς Κομποτάδες ή Κωσταλέξι για τους επόμενους τρεις μήνες  λόγω έργων για την δημιουργία διάβασης που θα πραγματοποιηθεί  στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού . Οι εργασίες  θα ξεκινήσουν απο την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου  και η κυκλοφορία θα  διεξάγεται απο παρακαμπτηρίους δρόμους .
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κυκλοφορία θα διοχετεύεται απο το ύψος των Λουτρών Υπάτης  για Κομποτάδες  και Μεξιάτες ή μέσω του Γοργοποτάμου και για όσους κάνουν  καθημερινά αυτό το δρομολόγιο σημαίνει επιπλέον  χιλιόμετρα .

 



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αποσκοπούντες στην ομαλή, ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος και την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά την διάρκεια εργασιών για την κατασκευή τεχνικού άνω διάβασης Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑ∆ΙΟΥ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

́Α ρ θ ρ ο 1ο

1. Την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην επαρχιακή οδό Σ.Σ. Λιανοκλαδίου – Λουτρών Υπάτης, για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή τεχνικού άνω διάβασης Σ.Σ. ΛΙΑΝΟΚΛΑ∆ΙΟΥ.

2. Για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών απαιτείται η ολική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα της επ.οδού Σ.Σ.Λιανοκλαδίου – Λουτρών Υπάτης, από τον Σ.Σ.Λιανοκλαδίου έως την δ/ση προς Κομποτάδες και Κωσταλέξι, με ημερομηνία έναρξης της διακοπής να άρχεται από την 11-01-2016.

 3. Κατά την διάρκεια εφαρμογής της ανωτέρω ρύθμισης η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται:

α. Προς δυτικά μέσω της επ. οδού Λουτρών Υπάτης – Μεξιατών.

β. Προς ανατολικά μέσω της επ. οδού Λαμίας – Φραντζή.

γ. Προς νοτιοανατολικά μέσω ΠΕΟ Λαμίας – Αθηνών μέσω Γοργοποτάμου, με την τοποθέτηση σε όλο το μήκος των εναλλακτικών διαδρομών κατάλληλης σήμανσης (προειδοποιητικές κ.λ.π. πινακίδες).

 4. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης των εν λόγω εργασιών πριν το ανωτέρω χρονικό διάστημα η παρούσα απόφαση παύει να ισχύει.

   ́Α ρ θ ρ ο 2ο

• Ο ανάδοχος του έργου, υποχρεούται καθ ́ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, να τοποθετεί και συντηρεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, την πρότυπη τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων εντός και εκτός κατοικημένης περιοχής, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες, καθώς επίσης και φωτεινά σήματα για την νύχτα και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται, με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του, η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, στην περιοχή των εκτελούμενων έργων.

• Σε περίπτωση που θα απαιτηθούν περαιτέρω εργασίες και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υλοποίησης αυτών, η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούται όπως έγκαιρα ενημερώσει τους συναρμόδιους φορείς, καταβάλλοντας παράλληλα σχέδια με τα αντίστοιχα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης αυτών, προκειμένου εκδοθούν σχετικές αποφάσεις.

 Α ρ θ ρ ο 3ο

1. Η παρούσα απόφαση εφαρμοσθεί με μέριμνα των Τ.Τ. ΛΑΜΙΑΣ - Α.Τ. ΥΠΑΤΗΣ, τα οποία λάβουν όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα αρμοδιότητάς τους, με προσωπική ευθύνη των ∆ιοικητών Υπηρεσιών τους.

 2. Η ισχύς της παρούσης απόφασης, στην εδαφική δικαιοδοσία της ∆ιεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, αρχίζει μετά την πραγματοποίηση επιτόπιας αυτοψίας από τους ∆ιοικητές των Τ.Τ.ΛΑΜΙΑΣ - Α.Τ. ΥΠΑΤΗΣ και την ανάδοχο εταιρεία, για την ορθότητα της τοποθέτησηςτης προβλεπόμενης κυκλοφοριακής σήμανσης, όπως αυτή προκύπτει από την υποβληθείσα μελέτη, ως και την αναγκαιότητα λήψης τυχόν πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής σήμανσης.

́Α ρ θ ρ ο 4ο

Οι παραβάτες της παρούσης Απόφασης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103 & 104 του Ν. 2696/99 «Περί κυρώσεως του ΚΟΚ», όπως τροποποιήθηκε - αντικαταστάθηκε και ισχύει καθώς και με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.