Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Την υπόσχεση ότι θα εξεταστεί νομικά το θέμα για το αν μπορεί η περιφέρεια να προχωρήσει το θέμα της οικονομικής κάλυψης της μεταφοράς των φοιτητών και σπουδαστών με το αστικο και υπεραστικό ΚΤΕΛ έλαβε από τον περιφερειάρχη Στερεάς η αντιπροσωπέια 5 σωματείων του ΠΑΜΕ που τον συνάντησε σήμερα για αυτό το λόγο .

5 σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας και έθεσαν δύο σημαντικά ζητήματα . Το ένα ήταν η κάλυψη της μεταφοράς των ανέργων και φοιτητών και σπουδαστών και το δεύτερο η ανασφάλιστη εργασία.

 

 

«…..Έχοντας υπόψιν τη διαφορετική πολιτική προσέγγιση ανάμεσα στις δυο πλευρές για τις αιτίες και τις λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, η αντιπροσωπεία έθεσε με τη μορφή των αιτημάτων ορισμένες σημαντικές πλευρές που αποσκοπούν να καλύψουν άμεσες ανάγκες ανέργων, σπουδαστών, συνταξιούχων και άλλων που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση: 

  • Έθεσε το θέμα της δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ορισμένων ομάδων όπως, άνεργοι, σπουδαστές και φοιτητές του ΤΕΙ και του ΑΕΙ κ.ά. Κάλεσε δε την Περιφέρεια να επιδοτήσει-χρηματοδοτήσει το κόστος αυτού του μέτρου.
  • Διατύπωσε την απαίτηση να διεκδικηθούν θέσεις εργασίας. Να προκηρυχθούν οι κενές θέσεις στην Περιφέρεια Στερεάς για κάλυψη όλων των Υπηρεσιών της, μόνιμες, με πλήρη αμοιβή και δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση να ισχύουν οπωσδήποτε διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες. 
  • Ακόμα, η αντιπροσωπεία –στα πλαίσια της προστασίας των Ασφαλιστικών Ταμείων, που μέχρι σήμερα κατεδάφιζαν οι κυβερνήσεις σε όφελος της δήθεν επιχειρηματικότητας- ζήτησε από την Περιφέρεια να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την αποτροπή της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Τέλος η αντιπροσωπεία ζήτησε να απευθυνθεί το ΠΑΜΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρώτη του τακτική συνεδρίαση για το θέμα της ανεργίας και των μέτρων αντιμετώπισής της.   

  Παραγωγική και χρήσιμη χαρακτήρισε την συνάντηση ο Περιφέρειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης σημειώνοντας ότι αυτό που τους ενώνει όλους πέρα από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές είναι η αγωνία για το μέλλον αυτού του τόπου . <<Συζητήσαμε για δύο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ουσίας που μπορεί να αναλάβει η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και να μπορέσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας .>> τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε

<< Για αυτό λοιπόν και μιλήσαμε για την δυνατότητα κάλυψης της μεταφοράς με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των σπουδαστών , των φοιτητών αλλά και άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων . Είναι κάτι που θα το εξετάσουμε νομικά και να δούμε εάν έχουμε την δυνατότητα να το προχωρήσουμε και φυσικά συζητήσαμε για τη καταπολεμηση της μαύρης ανεργίας ιδιάιτερα σε έργα που κάνει η περιφέρεια. Θα έχουμε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους των σωματείων για να περάσουμε επιτέλους από την θεωρία στην πράξη . >>

Περισσότερα...