Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με την κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτας  ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων  για το νέο έτος .
Ο πρόεδρος  του συμβουλίου , ο Δήμαρχος Λαμιέων και οι επικεφαλής των παρατάξεων έκοψαν την βασιλόπιτια με ευχές  για σωστές και δίκαιες αποφάσεις για το καλό της πόλης .
Το Δ.Σ . αναλώθηκε για πάνω απο 2,5 ώρες σε θέματα ανακοινώσεων  και τοποθετήσεων των δημοτικών συμβούλων  ενώ  κατά την διάρκεια συζήτησης θέματος  που έθεσε η πρόεδρος του Δ.Δ Μεξιατών τα πνεύματα οξύνθηκαν και η συνεδρίαση διεκόπη για δέκα λεπτά προκειμένου να συνεχιστεί σε πιο ήρεμους τόνους .


Η πρόεδρος του Δ.Δ ζήτησε  να απαντήσει ο δήμαρχος  για τις αρμοδιότητες που της αφαιρούνται μετά  απο ένα θέμα που προέκυψε  στο Δ.Δ . Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας  κατηγόρησαν τον δήμαρχο  ότι απαξιώνει τους προέδρους των πρώην  κοινοτήτων αφήνοντας τους χωρίς αρμοδιότητες και καμία εξουσία για να επιλύσουν προβλήματα που προκύπτουν  στον τόπο τους .
Τόσο ο κ. Τάκης Συλεούνης όσο και ο κ. Παναγιώτης Φώσκολος  τόνισαν πως δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή απαξιώνει με αυτό τον τρόπο  τους προέδρους και τους βάζει στη άκρη με αποτέλεσμα  τα πνέυματα  να οξυνθούν με τον κ. Συλεούνη να διαμαρτύρεται  έντονα για το θέμα και τον πρόεδρο να  προσπαθεί να επιβάλει την τάξη . Στο ίδιο  μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων παρατάξεων  της μειοψηφίας .  

Ο ΄δημαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης έκανε λόγο για  εκχώρηση αρμοδιοτήτων σημειώνοντας ότι δεν αφαιρούνται αρμοδιότητες αποτην πρόεδρο ενώ ανέλυσε ότι υπάρχει ακόμη και δικαστική απόφαση για το θέμα που έχει προκύψει στις Μεξιάτες και κανείς δεν μπορεί να πράξει κάτι διαφορετικό .

Το δημοτικό συμβούλιο  κατα τη έναρξη της συνεδρίασης  προέταξε το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων με τον δήμαρχο Λαμιέων να ζητά να  υπάρξει ψήφισμα  υπερ των αγροτών  γεγονός που έγινε αποδεκτό απο το σώμα .

Περισσότερα...