Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Με πολλές οικονομικές εκκρεμμότητες βρίσκεται αντιμέτωπος ο δήμος Λαμιέων .Λίγο πριν τις ανακοινώσεις  για το έλλεμμα  στο ΔΗΠΕΘΕΡ ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής  του συνδυασμού ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Γιώργος Σαγιάς  ζήτησε ένημέρωση απο το σώμα  για την πληροφορία  που είχε ότι δεσμεύτηκε λογαριασμός του δήμου στην Εθνική Τράπεζα καθώς το ΙΚΑ διεκδικεί ως οφειλόμενα πάνω απο 400 χιλιάδες ευρώ.  
Απαντήσεις έδωσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ρούλιας δηλώνοντας ότι πρόκειται για οφειλές σε σχολικούς φύλακες απο το 2001  και πράγματι δεσμεύτηκαν  αρχικά 170 χιλιάδες ευρώ ενώ το συνολικό ποσό φθάνει τις 450 χιλιάδες ευρώ , τα οποία οφειλει ο δήμος .
Υπάρχει σοβαρο θέμα το οποίο ήδη ερευνά  η νομική υπηρεσία του δήμου καθώς υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις .

 

Την ίδια ώρα  ο Γιώργος Σαγιάς έθεσε  δύο ακόμη ζητήματα . Το πρώτο έχει να κάνει  με  την αναγκαία  παρέμβαση  του Δήμου Λαμιέων για άντληση υδάτων από δρόμο προς Ανθήλη και μη λειτουργία φωτιστικών στην Εθνική Οδό κα το δεύτερο με την εγκατάλειψη  του κοντέινερ κομποστοποίησης στο Παγκράτι Λαμίας .

 

ΟΛΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ 

Στην περιοχή της Ανθήλης, κάτωθεν της Νέας Εθνικής Οδού Αθήνας – Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον δρόμο που επί χρόνια συνέδεε και συνδέει την Λαμία με την Ανθήλη, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν στάσιμα νερά που πολλές φορές το βάθος τους κάνει αδύνατη την οδική πρόσβαση δι’ αυτής τής οδού. Γνωρίζοντας αυτό το πρόβλημα, εδώ και χρόνια, αρμόδιοι και συναρμόδιοι είχαν τοποθετήσει μηχανές αντλήσεως του νερού (μοτέρ) ώστε να λύνεται το πρόβλημα. Όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα (και ιδιαίτερα περιόδους έντονων βροχοπτώσεων), παρουσιάζεται μεγάλο πρόβλημα και οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις μετακινήσεις δι’ αυτής τής οδού.

Επίσης, άνωθεν της πρόσβασης αυτής και σε απόσταση πολλών μέτρων και προς Θερμοπύλες και προς Λαμία, είναι εδώ και πάρα πολύ καιρό σβηστά τα φώτα της Εθνικής Οδού, γεγονός που δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις.

Εξ όσων γνωρίζουμε, τα ανωτέρω προβλήματα δεν είναι αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων. Όμως, είναι πρόβλημα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λαμιέων. Συνεπώς, ο Δήμος Λαμιέων έχει το έρεισμα και την υποχρέωση να αντιδρά και να παρεμβαίνει.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

  • Έχει κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για την δρομολόγηση λύσεων στα παραπάνω προβλήματα που ταλανίζουν συμπολίτες μας; Αν ναι, τι απαντήσεις πήρε και τι ενέργειες έγιναν ή πρόκειται να γίνουν από τους συναρμόδιους; Αν όχι, τι προτίθεται να κάνει άμεσα ώστε να λυθούν τα προβλήματα;

Εμείς ως «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ θεωρούμε ότι ο Δήμος Λαμιέων πρέπει να παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά προς κάθε κατεύθυνση υπέρ των συμφερόντων των συντοπιτών μας.

ΟΛΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Περί εγκατάλειψης «κοντέινερ» κομποστοποίησης (περίπτωση συνοικίας Παγκρατίου).

 Προ ετών τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία τής Λαμίας «κοντέινερ» κομποστοποίησης. Ένα εξ αυτών τοποθετήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου (Παγκράτι Λαμίας). Το συγκεκριμένο «κοντέινερ» μετά την τοποθέτησή του δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Αντιθέτως, έκτοτε αντί για εστία προώθησης μιας οικολογικής πολιτικής αποτελεί εστία κινδύνου καθώς: α) εγκαταλελειμμένο σκουριάζει και μολύνει το περιβάλλον β) αποτελεί σημείο το οποίο προσεγγίζουν και φωλιάζουν ζώα ιδίως τρωκτικά και φίδια (ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες) και γ) είναι επικίνδυνο γιατί σκαρφαλώνουν παιδιά σε αυτό.

Ερωτάται λοιπόν η Δημοτική Αρχή:

  • Ποια η θέση της για τα ανωτέρω;
  • Τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να απαλειφθούν οι παραπάνω κίνδυνοι;

Εμείς ως «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ θεωρούμε πως η ανάπτυξη οικολογικής πολιτικής είναι σημαντική, συνεπώς, τα όποια σχέδια και οι όποιες ενέργειες πρέπει να έχουν χρονικό βάθος, να παρακολουθούνται από τους αρμόδιους με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να μην εγκαταλείπονται δημιουργώντας κατά τόπους προβλήματα. Ζητούμε τις κατά προτεραιότητα ενέργειές σας.

Περισσότερα...