Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Αναστάτωση προκάλεσε στην Φθιώτιδα το δημοσίευμα  της εφημερίδας ΑΓΟΡΑ , σύμφωνα με το οποίο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στη Λαμία. Πρόκειται για κέντρα που θα είναι  η συνέχεια των hot spot  τα οποία είναι κέντρα υποδοχής και δημιουργούνται στα σημεία εισόδου των  προσφύγων στην χώρα μας . Σύμφωνα  με το ρεπορταζ υπάρχει Κυβερνητικό σχέδιο  για Κέντρα Μετεγκατάστασης σε Λαμία, ΘήβαΛάρισα, Κατερίνη και Κιλκίς.

 

 Σύμφωνα με την εφημερίδα  πρόσφατα έγινε διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μέγαρο  Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όπου αποφασίστηκε η επιτάχυνση των έργων για την έγκαιρη αποπεράτωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στα πέντε νησιά (Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο) καθώς και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα. Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η ενεργότερη συνδρομή του ΥΠΕΘΑ σε διαρκή συνεργασία και συντονισμό με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στα συγκεκριμένα σημεία θα  φιλοξενούνται οι πρόσφυγες μετά την ταυτοποίηση και την ενημέρωση για τα δικαιώματά τους.  Οι μετανάστες θα διαιρούνται σε ομάδες, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης, και θα πρέπει να οδηγούνται συντεταγμένα στην ηπειρωτική χώρα.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση και αντίδραση  έρχεται από το ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ . Ο Γιώργος Σαγιάς   θα     παραχωρήσει Συνέντευξη   Τύπου με θέμα: ΟΧΙ ΣΤΑ «ΚΑΥΤΑ ΣΗΜΕΙΑ» - ΟΧΙ «ΧΟΤ ΣΠΟΤΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ» ,την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 στις 18.30 στο γραφείο του δημοτικού συνδυασμού (Λεωνίδου 11, ισόγειο).

 

Περισσότερα...