Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο Ποδηλατικός Άθλος Ρούμελης με τη στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδος «Τραχίνα» προκηρύσσει τον 1ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας».
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία Σπερχειάδας.

Η διαδρομή των 21,1 χιλιομέτρων είναι σε άσφαλτο και διέρχεται δύο φορές τον ποταμό Σπερχειό στην περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας.

Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική πλατεία Σπερχειάδας, όπου οι αθλητές θα μπορούν να παραλάβουν τους αριθμούς συμμετοχής και τα chip της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, από τις 8.00π.μ έως τις 10.00π.μ.

Κατά τον τερματισμό θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες ενώ οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες θα βραβευτούν με κύπελλα.



Επίσης, κύπελλα θα δοθούν και στην κατηγορία 50+ ανδρών και γυναικών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
 Ημερομηνία: Κυριακή 28/2/2016
Ώρα εκκίνησης: 11.00 π.μ
 Απόσταση: 21,098 χλμ
 Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Πλατεία Σπερχειάδας
Περιγραφή διαδρομής:
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα είναι στην Κεντρική Πλατεία Σπερχειάδας, μπροστά από το δημαρχείο .
Στα 30 μέτρα ακολουθεί κατηφορική πορεία, επί της κεντρικής οδού, Λεωφόρου Κρίκου για 250 μέτρα , όπου στρίβει δεξιά , έως το Γηροκομείο Σπερχειάδας («Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα») , συνολικής απόστασης 1,5 χλμ από την εκκίνηση. Εκεί γίνεται αναστροφή , με κατεύθυνση προς τη Μακρακώμη .
Στα 250 μέτρα πριν από την Κεντρική Πλατεία Μακρακώμης, στρίβουμε δεξιά , με κατάληξη τη διασταύρωση μεταξύ Κέντρου Υγείας και s/m Γαλαξίας. ( 7 χλμ )
Κατόπιν , ακολουθεί τη ροή του αυτοκινητόδρομου Λαμίας Καρπενησίου , έως τη διασταύρωση γέφυρας Παλαιοβράχας. (12 χλμ)
Από εκεί στρίβει αριστερά και ακολουθεί ανοδική πορεία ως τη διασταύρωση του χωριού Παλαιοβράχα , όπου σε απόσταση 2 χλμ , κερδίζει μια υψομετρική 120 μέτρων ( 15 χλμ )
Στη διασταύρωση Παλαιοβράχας, φεύγουμε αριστερά, προς τη Σπερχειάδα, με ελαφρά κατηφορική κλίση προς τον τερματισμό, εκτός του τελευταίου χλμ, το οποίο είναι ελαφρώς ανοδικό ( 40 μ + )

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ EKATO ΜΕΤΡΩΝ

Μετά την εκκίνηση του 1ου Ημιμαραθώνιου, θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα για παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου.
Ημερομηνία: Κυριακή 28/2/2016
Ώρα εκκίνησης: 11.20 π.μ
 Απόσταση: ~1,1 χλμ
 Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Πλατεία Σπερχειάδας
 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.
Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα κατά τον τερματισμό τους και μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε φύλλου.

Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν απαιτεί καμιά οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο την κατάθεση στην ειδική γραμματεία του παιδικού αγώνα α)υπεύθυνης δήλωσης του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα και β)γνωμάτευση ιατρού.

Περισσότερα...