Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ένα ακόμη φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης αναχώρησε απο την Λαμία για την Ειδομένη απο την την πρωτοβουλία αλληλεγγύης . Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά απο την ημέρα έναρξης  συγκέντρωσης βοήθειας . Το φορτηγό που ξεκίνησε το πρωί με είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που συγκέντρωσε η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΕΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣ έφτασε ήδη στην Ειδομένη.
Παράλληλα συνεχίζεται η συγκέντρωση  ειδών πρώτης ανάγκης στην πλατεία Πάρκου και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Τα είδη ταξινομουνται και   καθημερινά μοιράζονται από εθελοντές στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες και  στο μοτέλ ΦΘΙΑ.

 

Παράλληλα με μεγάλη ανταπόκριση παραγματοποιείται η συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών  στον χώρο της ΠΕΛ με πρωτοβουλία του δήμου Λαμιέων .

Την ίδια ώρα δεκάδες πρόσφυγες φιλοξενούνται  στις Θερμοπύλες  , απο την Παρασκευή   και παρά την βοήθεια σε όλα τα επίπεδα  έχουν αρχίσει να εκφράζουν την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι  παραμένουν  στη Λαμία για τρίτη ημέρα . Ενώ το Σάββατο αρνήθηκαν την σίτιση  την Κυριακή το απόγευμα προχώρησαν σε καθιστική  διαμαρτυρία στην Παλαιά εθνική οδό στο ύψος των Θερμοπυλών ζητώντας να φύγουν  για την Ειδομένη . Δεν  έλειψαν μάλιστα και οι εντάσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις  που προσπάθησαν να τους εξηγήσουν την κατάσταση και να τους πέισουν να επιστρέψουν στο Ξενοδοχείο .

Οι πρόσφυγες εξετάστηκαν όλο απο εθελοντές γιατρούς  ενώ στον χώρο των θερμοπυλών υπάρχει και ιατρείο .