Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης


260 πρόσφυγες φιλοξενούνται  στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ΑΙΓΛΗ  στις Θερμοπύλες αφού χθες  100 ακόμη πρόσφυγες δόθηκε εντολή απο το Υπουργείο να φιλοξενηθούν  στον συγκεκριμένο χώρο μέχρι να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ειδομένη .
Στις εγκαταστάσεις  η Περιφέρεια Στερεάς καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προσφέρει την καλύτερη φιλοξενία ενώ παρουσιάζονται καθημερινά πολλά προβλήματα που απαιτούν άμεσα λύσεις και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα  της ζωής των προσφύγων .
Ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραίσκος  δήλωσε μεταξύ άλλων πως έχουν  γίνει ομάδες με υπαλλήλους της Περιφέρειας οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες και σε συνεργασία με εθελοντές τακτοποιούνται  οι πρόσφυγες στο ξενοδοχείο αλλά αντιμετωπίζονται και οι ανάγκες τους .


Ο κ. Καραίσκος ξεκαθάρισε  πως δεν έιναι απόφαση της περιφέρειας ποιοι πρόσφυγες θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν  . Είναι θέμα και απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών .
Σε ερώτηση του radiomemory.gr εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και δεύτερος χώρος φιλοξενίας  στην Φθιώτιδα ο κ. Καραίσκος απάντησε : << Αυτή την στιγμή εμείς σαν Περιφέρεια έχουμε την συνδιαχείριση του προσωρινού χώρου φιλοξενίας στις Θερμοπύλες . Απο εκεί και πέρα τίποτα άλλο δεν αναζητούμε αυτή την στιγμή , καμία  άλλη ενημέρωση δεν έχουμε για οτιδήποτε άλλο . >>

 Σε ένα απο τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν  χρειάσθηκε  και η συνδρομή της  ΔΕΥΑΛ   στην οποία ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας απέστειλε ευχαριστήρια  επιστολή .

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες , για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση σας στα αιτήματα μας, αναφορικά με τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν στον Ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στο Ξενοδοχείο «Αίγλη» στην Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών.

Η βοήθεια σας ήταν πολύτιμη και σημαντική σε αυτή την εν εξελίξει κρίσιμη κατάσταση .