Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 Με επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό  ναό στις 10 και μισή τοπρωί θα ξεκινήσουν  αύριο 25η Μαρτίου οι εορταστικές  εκδηλώσεις για την διπλή εορτή .
Μετά την δοξολογία θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας απο την εκπαιδευτικό Ζαφείρα Τσιμέκη  στον ιερό μητροπολιτικό ναό .
Στην συνέχεια  κλήρος , επίσημοι και πιστοί  θα μεταβούν με πομπή στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση .
Ακολούθως θα  παραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων  στον ανδριάντα  του Αθανασίου διάκου . Στις 12 θα ξεκινήσει η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση  ενώ ως εκπρόσωπος της Βουλής θα παραστεί ο βουλευτής του νομού Αποστόλης Καραναστάσης .
Ακόμη δεν έχει οριστεί εκπρόσωπος της Κυβέρνησης .


Στο μήνυμά του για την  επέτειο ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραίσκος τονίζει :

 

Η ιστορική επέτειος της «25ης Μαρτίου 1821», μία διπλή γιορτή τιμής στην Ορθοδοξία και στον Ελληνισμό, φέρνει μνήμες πράξεων ιστορικού μεγαλείου, πράξεων ενότητας του Ελληνισμού , πράξεων  ηρωισμού των προγόνων μας.

Μας εμπνέει και μας διδάσκει, μας δίνει δύναμη να διεκδικήσουμε.

Τιμούμε τους ήρωες, οι οποίοι με ήθος, πίστη σε αξίες και ιδανικά και ψυχικό σθένος θυσιάστηκαν για το μέλλον του έθνους , για το μέλλον των επόμενων γενεών.

Σήμερα τιμούμε τους Αγωνιστές  του ’21, και υποκλινόμαστε στα ιδανικά και τις αξίες του Αγώνα τους διοργανώνοντας τις εκδηλώσεις  μνήμης και τιμής για την Ιστορική Επέτειο. 

 

Περισσότερα...