Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σε μια ακόμη προσπάθεια να αναδείξει τα πρόβλημα λειτουργίας που παρουσιάζουν οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Νομού Φθιώτιδος και ειδικότερα το Πρωτοδικείο Λαμίας εξαιτίας της υποστελέχωσής του με δικαστικούς υπαλλήλους, ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννης Σαρακιώτης κατέθεσε στη Βουλή , σχετική κοινοβουλευτική Αναφορά. 

 

Ενόψει και της επικείμενης κατανομής θέσεων δικαστικών υπαλλήλων προς πλήρωση ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας, ο κ. Σαρακιώτης κρούει για μια ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές ελλείψεις σε στελέχωση με δικαστικούς υπαλλήλους, που παρουσιάζει το Πρωτοδικείο της Λαμίας, όπως καταγγέλλουν και εκπρόσωποι εργαζομένων του κλάδου των δικαστικών υπαλλήλων και δη, εν προκειμένω, με Υπόμνημά του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδος.

 Τονίζεται χαρακτηριστικά, ότι ενώ οι προβλεπόμενες οργανικές θέσεις γραμματέων στο Πρωτοδικείο της Λαμίας είναι είκοσι τρεις (23), οι υπηρετούντες αυτή τη στιγμή γραμματείς ανέρχονται σε μόλις δώδεκα (12), ενώ επισημαίνεται ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης ήταν αποτέλεσμα κυρίως των αθρόων αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης και της, επί σειρά ετών, μη αναπλήρωσης των κενών που προέκυψαν, λόγω του παγώματος των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα, σε συνδυασμό και με την μεγάλη αύξηση της δικαστικής ύλης και κατ’ επέκταση και των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων.

Παράλληλα μία ημέρα νωρίτερα

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Φθιώτιδος κ. Ιωάννη Σαρακιώτη πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του Βουλευτή και εκπροσώπων επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας, που δραστηριοποιούνται στο Νομό Φθιώτιδος, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη.

 

Κατά τη συνάντηση ετέθησαν υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημαντικός για την ελληνική οικονομία κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας, προς την κατεύθυνση αποσαφήνισης ζητημάτων και εξεύρεσης λύσεων μέσω της προώθησης σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, που, όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, κρίνονται αναγκαίες για την πλήρωση κενών και την άρση ασαφειών στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, τα οποία λειτουργούν ως τροχοπέδη για την επιχείρηση της υδατοκαλλιέργειας.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες ιχθυοκαλλιέργειας κατά τη νομιμοποίηση υφιστάμενων χερσαίων εγκαταστάσεων υδατοκαλλιέργειας, την επέκταση παλαιών όσο και τη δημιουργία νέων ιχθυογεννητικών σταθμών εξαιτίας συγκεκριμένων ασαφών ρυθμίσεων στην υφιστάμενη δασική νομοθεσία.  

 

Ο Υπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή και τους επιχειρηματίες υδατοκαλλιέργειας ότι το Υπουργείο έχει εντάξει στις σχεδιαζόμενες πολιτικές του την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας και στο πλαίσιο αυτό καλωσορίζει το γόνιμο διάλογο με επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, προκειμένου να αποσαφηνιστούν όλα τα προβλήματα που τον αφορούν και να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις που να διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα.

Περισσότερα...