Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

To προσφυγικό και  η δημιουργία χώρων φιλοξενίας προσφύγων  κυριάρχησε  στην συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή με τους δημάρχους  της Στερεάς αλλά  και τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ευθύμιο Καραίσκο στη Λαμία. Στην συνάντηση μάλιστα των δύο ανδρών ανακοινώθηκε  η  έναρξη λειτουργίας του δεύτερου ξενοδοχείου  στο τέλος της εβδομάδας  στις Θερμοπύλες .
Μετά το έγγραφο που έχει αποσταλεί σε όλους τους ΄δημους για την δημιουργία επιχειρησιακού σχεδίου για την δημιουργία υποδομών για τους πρόσφυγες,   ο Υπουργός  δήλωσε σε συνάντηση στα γραφεία της ΠΕΔ ότι το Υπουργέιο βρίσκεται στη προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για τους δήμους που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα . Στόχος είναι να χρηματοδοτηθούν οι ΄δημοι για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν  αποτην φιλοξενία των προσφύγων .
Ο υπουργός αναφέρθηκε  στην  ανάγκη τα χρήματα να δοθούν κατευθείαν στους ΄δημους για την διαχείριση των υποδομών και όχι σε ΜΚΟ , όπως γινόταν μέχρι σήμερα ενώ κάλεσε τους δημάρχους σε μία κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης  του προσφυγικου προβλήματος .


Ο κ. Κουρουμπλής μίλησε για εκταμίευση άμεσα 100 εκατ. ευρώ για τις πρώτες αβάγκες ενώ στην συνέχεια  θα εκταμιευθούν  τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ .

<,Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την ανακούφιση και την υγιεινή αυτών των ανθρώπων. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εμβολίων. Έχουμε αδυναμίες, αλλά προσπαθούμε και βελτιώνουμε την κατάσταση . Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα.>> τόνισε χαρακτηριστικά .
Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά προβλήματα των δήμων , την διαχείριση των απορριμμάτων και την έλλειψη προσωπικού .

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Λαμία, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ευθύμιο Καραΐσκο στο γραφείο του.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Φθιώτιδας κ. Απόστολος Καραναστάσης, κ. Αθανάσιος Μιχελής και κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Ηλίας Σανίδας, και Ιωάννης Περλεπές και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Φθιώτιδας κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό των Εσωτερικών για τη δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες, σημειώνοντας την ανάγκη να επιλυθούν τα άμεσα θέματα που υπάρχουν, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του .

Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στις συνθήκες που έχουν εξασφαλιστεί σε όλα τα επίπεδα, στη διαμονή, στη φιλοξενία και συνολικότερα στα θέματα τα οποία αντιμετωπίζονται για την ασφαλή παραμονή όσων διαμένουν εκεί.

Ζήτησε τη χρηματοδότηση από την πλευρά του Υπουργείου, μιας και όπως σημείωσε ο κ. Καραΐσκος, μέχρι τώρα οι δαπάνες καλύπτονται από την πλευρά της Περιφέρειας .

Ακόμη τόνισε, ότι προετοιμάζεται και δεύτερο κτήριο το οποίο θα αποδοθεί σε χρήση στο τέλος της εβδομάδας που ξεκινά .

Ο κύριος Κουρουμπλής από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι οι δαπάνες της Περιφέρειας για τη λειτουργία αυτών των δομών θα καλυφθούν, όπως επίσης σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφή και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή χρηματοδότησης και στις Περιφέρειες για τη λειτουργία παρόμοιων δομών.

 

 



 

Περισσότερα...