Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η νέα δισκογραφική δουλειά του  Λαμιώτη Αυγέρη Τσιρώνη  είναι γεγονός . Πρόκειται για μία ιδιωτική έκδοση με τον τίτλο <<  γραμμές >> και κάθε τραγούδι έχει την δικιά του όμορφη ιστορία συνδεδεμένη πάντα με τους στιχουργούς και όχι μόνο. Ο δίσκος  περιλαμβάνει 5 τραγούδια με κιθαροκεντρικό χαρακτήρα.Πάνω σε αυτόν τον άξονα εντάσσει στα τραγούδια του στοιχεία rock, indie, pop, folk και electro δημιουργώντας έτσι το προσωπικό του ύφος.

Χρειάσθηκαν πέντε χρόνια για τον δίσκο με τον ίδιο να τονίζει χαρακτηριστικά : <<Πέντε χρόνια πέρασαν από τη μέρα που ξεκίνησα  να δουλεύω πάνω σε αυτόν το δίσκο. Ένα τραγούδι για κάθε χρόνο. Στην πορεία δημιουργίας των "Γραμμών" συνάντησα εξαίρετους μουσικούς και συνεργάτες που δούλεψαν και βοήθησαν για να ολοκληρωθεί αυτή η δουλειά.  Κάθε τραγούδι έχει την δικιά του όμορφη ιστορία συνδεδεμένη πάντα με τους στιχουργούς και όχι μόνο. Ιστορίες που εν καιρώ θα τις δημοσιεύσω.>>

 

Οι "Γραμμές" αποτελούν μια ιδιωτική έκδοση η οποία διανέμεται από την Account4you   στη Λαμία.

 

Τρία από τα τραγούδια του δίσκου αποτελούν δικές του συνθέσεις (Το ξάφνιασμα, Γραμμές, Ο ασκός του Αιόλου) ενώ συμπεριλαμβάνεται ένα τραγούδι του Αντουάν Παρίνι (Με πέντε κατοστάρικα) και ένα σε μουσική δική του και του Γιώργου Γκλάβα (Η κραυγή της ψυχής).

Οι στίχοι των τραγουδιών είναι άλλοτε σκωπτικοί και ασκούν κοινωνική κριτική και άλλοτε νοσταλγικοί και ρομαντικοί. Οι στίχοι είναι των Αντουάν Παρίνι (Με πέντε κατοστάρικα, Ο ασκός του Αιόλου), της Σοφίας Γεωργαντζή (Η κραυγή της ψυχής) και  του Αυγέρη Τσιρώνη (Γραμμές). Ο ίδιος  δηλώνει  ότι "Το ξάφνιασμα" σε ποίηση του υπερρεαλιστή ποιητή Γιάννη Σκαρίμπα είναι ένα τραγούδι με ιδιαίτερη σημασία  για αυτόν .

 

Για την δημιουργία του δίσκου συνετέλεσαν οι:
κιθάρες, μπάσο: Mister No, Αυγέρης Τσιρώνης
κρουστά: Ευθύμιος Τσακωνίτης, Κώστας Καρβέλης
φωνητικά: Εύη Γκόγκου, Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Αντουάν Παρίνις
Μίξη: Έκτορας Σώχος
Mastering: Θύμιος Παπαδόπουλος στο studio «Στέντωρ».
Artwork: Θέκλα Λιγνού.
Γραφιστική επιμέλεια/ layout: Κώστας Καρβέλης.

Οι ηχογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν στο «Soundcheck Studio»και στο «Locomotive Sound Studio».

 

Περισσότερα...