Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σε ρυθμούς προετοιμασιών κινείται ο σύλλογος δρομέων ΤΡΑΧΙΝΑ για την ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ . Οι εγγραφές συνεχίζονται, οι οποίες έχουν σαν όριο τις 300 συμμετοχές.
Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 σε μονοπάτια του ελατοσκέπαστου όρους Καλλίδρομου. Η διαδρομή είναι ιστορική καθώς είναι αυτή που χρησιμοποίησε ο Εφιάλτης για να οδηγήσει τους Πέρσες πίσω από τις Θερμοπύλες.
Φέτος , οι αθλητές που θα τρέξουν σε αυτό τον όμορφο και  Ιστορικό Ορεινό Αγώνα, θα έχουν την τύχη να φύγουν με το μετάλλιο που αναπαριστά τη μάχη των Θερμοπυλών.

Είναι μια ιδιαίτερη χειροποίητη κατασκευή , φτιαγμένη με μεράκι και σεβασμό στην ιστορικότητα του τόπου αλλά και του γεγονότος το οποίο αναπαριστά.



Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόπος Εγγραφής

Για να συμμετάσχει κανείς στον αγώνα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 1997 και πριν). Διαφορετικά απαιτείται γραπτή άδεια από τον γονέα η κηδεμόνα.( Υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει στη γραμματεία του αγώνα )
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Αγώνα θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη  4 Μαϊου 2016 ή με τη συμπλήρωση 300 συμμετοχών.



Η συμμετοχή μπορεί να δηλωθεί με online εγγραφή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 10 ευρώ

Τρόπος Πληρωμής
Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς

Πληροφορίες για τον αγώνα αλλά και την εγγραφή σας , στη σελίδα του Συλλόγου http://trahina-runners.blogspot.gr/. “

Η Ανοπαία ατραπός ήταν μονοπάτι, δύσβατο μυστικό πέρασμα που ξεκινούσε από τον Ασωπό ποταμό και κατέληγε σε πολύ μικρή απόσταση από το τρίτο στενό των Θερμοπυλών.

Το 480 π.Χ. στην μάχη των Θερμοπυλών ο προδότης Εφιάλτης, καλός γνώστης της περιοχής, έκανε γνωστή την ύπαρξή της στον Πέρση αυτοκράτορα Ξέρξη, με αποτέλεσμα τα περσικά στρατεύματα μέσω αυτού του μονοπατιού να καταλάβουν τα νώτα των ελληνικών δυνάμεων. Την επίβλεψη αυτής της μυστικής διάβασης είχαν αναλάβει, για όσο θα διαρκούσε η μάχη, περίπου 1.000 Φωκείς τους οποίους είχε στείλει εκεί ο Λεωνίδας και οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν, αφού δεν ανέμεναν επίθεση των Περσών μέσω της Ανοπαίας ατραπού.

Περισσότερα...