Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ: Σπορά του μέλλοντος!

Ο μαρτυρικός θάνατος του ήρωα Αθανασίου Διάκου στη Λαμία στις 24 Απριλίου 1821 ήταν ένας ακόμη κρίκος στην αδιάσπαστη συνέχεια του αιώνιου ελληνισμού, ο οποίος χάρη στο αδούλωτο φρόνημά του που εκφράζεται αδιαλείπτως στους αιώνες πορεύει στο μέλλον εδραζόμενος σε στέρεες βάσεις.

Στο πρόσωπο του ήρωα Αθανασίου Διάκου συμπυκνώνεται ο αγώνας για ελευθερία, η γενναιότητα, η αυτοθυσία για το ύψιστο ιδανικό του έθνους, η γεωγραφική και ιστορική συνέχεια, το εθνικό χρέος και καθήκον και πάνω απ’ όλα η εθνική συνείδηση.

 

Η Αλαμάνα, τόπος αγιασμένος από τα κόκκαλα των εθνικών αγωνιστών που έπεσαν εκεί, θυμίζει την τουρκική κατοχή, την τουρκική βαρβαρότητα και τον τουρκικό επεκτατισμό. Θυμίζει όμως συγχρόνως και τη νίκη της ελευθερίας απέναντι στη σκλαβιά, το υπέρτερον της Ορθοδοξίας απέναντι στη στρέβλωση του Ισλάμ, το ανυπότακτον και νικηφόρον της αιωνίου Ελλάδας απέναντι σε κάθε επιβουλέα.

Σήμερα που η τιμημένη Πατρίδα μας βρίσκεται αιχμάλωτη εντοπίων και ξένων ανθελληνικών συμφερόντων, σήμερα που η Ορθοδοξία μας δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως, σήμερα που ο Έλληνας εισπράττει την μισαλλοδοξία των εθνοφοβικών και οδηγείται στα «σκλαβοπάζαρα», στην υποταγή και στην αυτοκτονία, ο Αθανάσιος Διάκος ως φωτεινό ορόσημο δείχνει το δρόμο του αγώνα, της θυσίας, της νίκης!

Οι εκδηλώσεις «Διάκεια» πρέπει να αναβαθμισθούν ώστε να αποκτήσουν την παλαιά τους αίγλη και να υπερβούν την υποχρεωτική τυπική διεκπεραίωση. Χρειάζεται μέγιστη εθνική συνείδηση. Μπορούμε!

Γ. Σαγιάς

Περισσότερα...