Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά τριάντα ένα (31) άτομα για διάφορα αδικήματα. Ανάμεσά τους συνελήφθησαν δύο άτομα στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί τελωνειακού κώδικα & περί όπλων.

 

Ειδικότερα, τόσο στην κατοχή τους, όσο και σε νομότυπες έρευνες που ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων  και κατασχέθηκαν:

 

  • (4) δενδρύλλια κάνναβης, εμφυτευμένα σε γλάστρες, ύψους από (1) έως (11) εκατοστών το καθένα,
  • (98) δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή,
  • μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και σπόροι κάνναβης,
  • ποσότητα αδασμολόγητου καπνού,
  • ένα τσεκούρι & ένα πτυσσόμενο μαχαίρι (σουγιάς), καθώς και
  • (3) τρίφτες κάνναβης.

 

Παράλληλα συνελήφθη  στη Λαμία  από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας άνδρας  για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών. Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, ύψους από (20) έως (45) εκατοστών το καθένα, εμφυτευμένα σε παρτέρι και σε γλάστρες, στη ταράτσα της οικίας, καθώς και μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

 

Έξι (6) άτομα και ειδικότερα τέσσερις ημεδαποί & δύο αλλοδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε, καθώς και των Α’ & Β’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

 

Τρεις (3) ημεδαποί στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι αποπειράθηκαν να παραβιάσουν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή.

 

Τρεις (3) ημεδαποί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διότι αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία ημεδαπού στην περιοχή, με σκοπό την κλοπή.

 

Δώδεκα (12) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

 

  • δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στη Χαλκίδα & στο Προκόπι Ευβοίας, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας,
  • δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Β’ & Γ’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας αντίστοιχα,
  • δύο ημεδαποί στη Χαλκίδα και στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας & της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Ευβοίας αντίστοιχα,
  • δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας & στην περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού & του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς αντίστοιχα, καθώς και
  • ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, στα Καμένα Βούρλα & στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας αντίστοιχα, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας.

 

Τρία (3) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί & ένας αλλοδαπός σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας & του Αστυνομικού Τμήματος Μαντουδίου αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.

 

Τέλος, ημεδαπός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας, για παραβάσεις σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.