Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

 

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, λήγει η προθεσμία για το βοήθημα των 1.000 ευρώ που θα δώσει ο ΟΓΑ, σε 1.300 αγρότισσες μητέρες.

 

Οι δικαιούχες, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, σε οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας.

 

Το χρηματικό βοήθημα ανέρχεται σε 1.000 ευρώ. Ειδικά, για το 2017, στο νομό Λέσβου,  στο πλαίσιο ενίσχυσης των κατοίκων του μετά τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό, το βοήθημα ανέρχεται σε 1.500 ευρώ και θα δοθεί σε όλες τις πολύτεκνες μητέρες του νομού που έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr (Προγράμματα Αγροτικής Εστίας) ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 213-1519233, 213-1519310 της Δ/νσης Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής

1) Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ προερχόμενες από τον πρώην ΟΓΑ ή ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή τις έχουν ρυθμίσει.

2)Να έχουν, τουλάχιστον 4 παιδιά τα οποία να είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 24ου έτους ηλικίας, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2017.

 3) Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΓΑ.

ΠΗΓΗ: www.kontranews.gr