Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ένα... δώρο έψαχνε η ΑΕΚ από Απόλλωνα ή Παναχαϊκή, προκειμένου να «καλύψει» τον βαθμό που έχασε μετά την τιμωρία της, ενόψει των play offs και τελικά και οι δύο «αντίπαλοί» της , της το προσέφεραν απλόχερα, με την ίδια να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

 

Σε έναν κάκιστο -και πάλι- αγωνιστικό χώρο στον Ταύρο, η Ένωση έπαιξε όσο χρειάστηκε και επικράτησε με 2-0 της φορμαρισμένης το τελευταίο διάστημα Καλλιθέας, χάρις σε γκολ του Ντούνη (31') και στο παρθενικό τέρμα του Κρισάντους (48'), που άνοιξε λογαριασμό με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Το ματς

Για δεύτερη φορά αποδείχθηκε πως η ΑΕΚ, έτσι όπως είναι δουλεμένη, πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια για να παίξει ποδόσφαιρο στο γήπεδο του Ταύρου. Παρ'ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε λίγο καλύτερη κατάσταση από το χωράφι που έγινε το ματς με τον Φωστήρα, τα δεδομένα δεν άλλαζαν και πολύ. Ακόμα και στο μισό μέτρο οι πάσες φάνταζαν δύσκολες, ενώ τα κοντρόλ ήταν άγνωστη λέξη. Και μέχρι οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους, χρειάστηκε να περάσει χρόνος. Η Καλλιθέα προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και ήταν η πρώτη που είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Ντούρμισαϊ, που στο 17' και απέναντι από τον Βούρα, έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η φάση αυτή «αφύπνισε» τους παίκτες της ΑΕΚ και ανέβασαν ρυθμό στο παιχνίδι τους. Με κύριους εκφραστές κυρίως τον Ανάκογλου από τον άξονα και τον Αραβίδη από τα αριστερά, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στους γηπεδούχους και να τους κλείσει στο μισό τους γήπεδο. Και στο 31' στην πρώτη ουσιαστικά οργανωμένη -από όλες τις γραμμές- επίθεση της Ένωσης, ήρθε και το γκολ. Ο Ανάκογλου είδε τον Αραβίδη, αυτός στο δεύτερο δοκάρι τον Ρόβα, με τον Ντούνη να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με σουτ έκανε το 1-0.

Και επειδή σε ένα τέτοιο γήπεδο, το ένα γκολ δεν δίνει καμία ασφάλεια, η ΑΕΚ έψαξε και για ένα δεύτερο άμεσα. Και έφτασε πολύ κοντά σε αυτό, 7 λεπτά αργότερα, όταν το σουτ του Ντούνη έσωσε πάνω στη γραμμή ο Λεβέντης. Η Ένωση δεν σταμάτησε την πίεση και απείλησε δύο ακόμα φορές. Στο 39' με τον Κρισάντους και στο 43' με σουτ του Ντακόλ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να στείλει για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ που έψαχνε

Ό,τι δεν κατάφερε η ΑΕΚ στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, να σκοράρει δηλαδή ένα δεύτερο τέρμα , το πέτυχε με την έναρξη του δευτέρου. Σε μία κούρσα του Ντ΄Ακόλ από το κέντρο, ο Βραζιλιάνος είδε τον Κρισάντους δίπλα του και ο Νιγηριανός με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε στο 48' ένα τέρμα που το έψαχνε πολύ καιρό, διπλασιάζοντας παράλληλα και τα τέρματα της ΑΕΚ.

Για ανεξήγητο λόγο η Ένωση έριξε τον ρυθμό της μετά το δεύτερο γκολ, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στην Καλλιθέα να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να πιέσει την εστία του Βούρα. Μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στη μείωση του σκορ στο 59', όταν ο Ντάρμισαϊ δεν κατάφερε να πλασάρει από τη μικρή περιοχή και μόνος απέναντι από τον γκολκίπερ της ΑΕΚ, στέλνοντας με το γόνατο τη μπάλα άουτ.

Ο κακός αγωνιστικός χώρος και στιγμές ασυνεννοησίας μεταξύ των αμυντικών της Ένωσης και του Βούρα, έφερε ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στα καρέ της ΑΕΚ, με την Καλλιθέα να ψάχνει ένα τέρμα. Ο Δέλλας είδε αυτή την κατακόρυφη πτώση του ρυθμού και προσπάθησε να βάλει ταχύτητα στην ομάδα του, περνώντας στο γήπεδο τον Μπαρμπόσα, αντί του Κρισάντους. Ωστόσο, με εξαίρεση την φάση του 67' όπου η ΑΕΚ δικαιολογημένα ζητάει πέναλτι σε χέρι του Γιαννίτση (μετά από κεφαλιά του Ντακόλ), δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή.

Σε αντίθεση με την Καλλιθέα που συνέχισε να πιέζει και να χάνει μία ακόμα σημαντική ευκαιρία με τον Τσίπρα, στο 78' όταν όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο Βούρας. Η μοναδική αξιόλογη στιγμή της ΑΕΚ ήρθε από στημένη φάση στο 83' όταν ο Σαρρής προσπάθησε να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά, με τη μπάλα όμως να σταματάει στον Παγώνη, που έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Οι συνθέσεις:

Καλλιθέα: Μοσχονάς, Λεβέντης, Παγώνης, Τσώνης, Γιαννίτσης, Κατσικογιάννης, Τεγούσης, Μπέλης (59' Σταμόπουλος), Ντουρμισάι, Φράγκος (77' Τσίγκας), Αρναρέλλης (69' Τσίπρας)

ΑΕΚ: Βούρας, Ανάκογλου (87' Σβάρνηας), Αραβίδης, Κολοβέτσιος, Ντούνης, Ρόβας, Σαρρής, Σοϊλέδης, Κρισάντους (69' Μπαρμπόσα), Ντακόλ (76' Κορδέρο), Γιόχανσον

Πηγή: aek365.gr