Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα, στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, είναι γεγονός. Ο Γιώργος Τζάνος, πρωταθλητής Ευρώπης και με παγκόσμιες διακρίσεις στο καράτε, προκρίθηκε στον τελικό του -84 κιλών Κουμιτέ.



Εκεί σε λίγη ώρα (ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 16.41) θα ξαναπαίξει με τον Αζέρο Μαμάγεβ με τον οποίο ήρθαν ισόπαλοι στο παιχνίδι του ομίλου (0-0), αυτή τη φορά με έπαθλο το χρυσό μετάλλιο.

«Είμαι τρομερά ευτυχισμένος και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα είναι δύσκολο το έργο μου, όπως είδα και στο πρώτο παιχνίδι που παίξαμε, καθώς η έδρα δημιουργεί ιδανική ατμόσφαιρα για τον Αζέρο, όμως και εμένα με εξιτάρει το να παίζω μπροστά σε τόσο κόσμο» τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής, που σε λίγη ώρα θα επιχειρήσει να στεφθεί και "χρυσός" στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες.

Στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Τούρκου Ουγκούρ Ακτάς με 2-1, με σημείο που πήρε 2΄ πριν το τέλος του αγώνα και χρειάστηκε να κάνει ένσταση ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κωνσταντίνος Γκουβούσης, την οποία δέχτηκαν οι κριτές. Ο Τζάνος θα κέρδιζε έτσι κι αλλιώς, πάντως, καθώς είχε παίξει περισσότερο επιθετικά και προηγείτο στα σημεία, αλλά σίγουρα αυτός ο πόντος που πήρε στο φινάλε ήταν το "κερασάκι στην τούρτα".

ΠΗΓΗ ; news.gr

Περισσότερα...