Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Σταμάτης Γαρρής αναφέρθηκε στις πρώτες ημέρες του Στραματσόνι στο "τριφύλλι", τη σχέση του Γιάννη Αναστασίου με τους παίκτες, αλλά και την πιθανότητα ενίσχυσης των "πράσινων" τον Δεκέμβριο.



"Όταν φτάσει στο σημείο να έχει τη σωστή κρίση για το ρόστερ που θα παραλάβει από αύριο θα μπορεί να κάνει και τις εισηγήσεις του. Η διοίκηση θα τον ανταμείψει με ό,τι ζητήσει, κάτι που βέβαια είναι σχετικό. Περιθώρια έχει και το αποδεικνύει κάθε φορά εκπλήσσοντας τους πάντες. Έλεγαν πως δεν αντικαθιστά τον Αναστασίου, ότι θα πάρει προπονητή της σειράς και άλλα. Σας διαβεβαιώ πως ο κ. Στραματσόνι έχει μεγάλο συμβόλαιο. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες", είπε ο κ. Γαρρής, που μίλησε στο ΣΠΟΡ FM για:

-τις πρώτες εντυπώσεις από τον Αντρέα Στραματσόνι: «Είναι πολύ σοβαρός. Για την ηλικία του, καθώς είναι μόλις 39, είναι πολύ συγκεντρωμένος, αλλά και πολύ διψασμένος. Έχω την αίσθηση ότι κι αυτός ήταν ένας βασικός λόγος που η διοίκηση κατέληξε σε αυτόν».

-το πώς κατέληξε ο Παναθηναϊκός στην επιλογή Στραματσόνι: «Η λογική ήταν να πάμε σε έναν νεαρό και φιλόδοξο προπονητή, αλλά υπήρχαν και κάποιες περιπτώσεις πολύ πιο έμπειρων προπονητών, τύπου Ρανιέρι, με ένα βαρύ βιογραφικό. Όμως η διοίκηση εξ αρχής ήθελε έναν προπονητή που θα έχει τη δίψα και τη φιλοδοξία και δεν θα βλέπει τον Παναθηναϊκό σαν ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Η διαδικασία πρόσληψης ενός προπονητή δεν αφορά μόνο στον πρόεδρο. Σίγουρα είναι αυτός που παίρνει την απόφαση, αλλά στον Παναθηναϊκό υπάρχουν ο Τάκης Φύσσας και ο Λεωνίδας Βόκολος. Υπήρχαν διάφοροι προπονητές στα υπόψη και καταλήξαμε στον κ. Στραματσόνι. Έγιναν οι επαφές από τους κ.κ. Φύσσα και Βόκολο, μεταφέρθηκαν όλες οι πληροφορίες στον πρόεδρο της ΠΑΕ και αποφασίστηκε η πρόσληψη του Στραματσόνι ε τη συνεκτίμηση όλων των δεδομένων».

-τους άλλους υποψηφίους: «Όντως ο κ. Παούνοβιτς ήταν ο πρώτος με τον οποίο μίλησε η ΠΑΕ, αλλά υπήρχαν κι άλλοι που ευτυχώς δεν τους μάθατε. Κάποια δημοσιεύματα δεν βοήθησαν στην προσπάθεια πρόσληψης του προπονητή. Όχι ότι φταίνε οι δημοσιογράφοι, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί οι ίδιοι ή οι μάνατζέρ τους να διαφοροποιούν τις απαιτήσεις τους όταν κάποια πράγματα βγαίνουν στον Τύπο. Ο Μπιέλσα δεν είναι για τα τωρινά δεδομένα του Παναθηναϊκού. Είναι για άλλη εποχή».

 

-το προφίλ του Στραματσόνι: «Ο Στραματσόνι δείχνει ένας άνθρωπος που συνδυάζει διάφορα πράγματα. Έχει δουλέψει σε κορυφαίο πρωτάθλημα, σε ομάδα με βαριά φανέλα, έχει μπει σε δύσκολα αποδυτήρια, έχει συνεργαστεί με μεγάλους παίκτες όπως ο Ζανέτι ή προβληματικούς χαρακτήρες όπως ο Κασάνο. Ξέρει καλά από πίεση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί στον Παναθηναϊκό θα έχει πίεση από την πρώτη μέρα. Επίσης έχει και επιτυχίες, όπως την κατάκτηση του προάγγελου του Champions League Νέων με την Ίντερ. Η διοίκηση ήθελε έναν προπονητή να εξελίξει τους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού και να δουλέψει με την ακαδημία. Δεν ξέφυγε ο Παναθηναϊκός στην επιλογή Στραματσόνι από το πλάνο που είχε το 2013. Μόνο έτσι θεωρεί η διοίκηση ότι η ομάδα θα εφαρμόσει το πλάνο της για το μέλλον».

-τις αλλαγές που θέλει να επιφέρει ο Στραματσόνι: «Δεν μπορεί ένας προπονητής από την πρώτη μέρα να αλλάξει συστήματα, θέσεις και να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Είπε και ο ίδιος πως πρόθεσή του είναι να μην αλλάξει τα πάντα και θα πατήσει και πάνω στο πλάνο που άφησε ο Γιάννης Αναστασίου. Και ο Πογέτ στην ΑΕΚ είπε πως τη δική του ομάδα θα τη δούμε μετά τη διακοπή. Η λογική των προπονητών, ειδικά των ξένων, είναι αυτή. Χρειάζονται χρόνο για να βρουν τα δικά τους πατήματα».

-το πόσο καλά ενημερωμένος για την ομάδα ήταν: «Ο Στραματσόνι είχε διαβάσει καλά τον Παναθηναϊκό πριν καν συναντήσει τους ανθρώπους της διοίκησης. Δεν χρειαζόταν κάποιος να του εξηγήσει τα χαρακτηριστικά των παικτών και τι θέση παίζουν. Ρωτούσε πάρα πολλά πράγματα, κάτι που επίσης εκτιμήθηκε από τη διοίκηση, και ήθελε να μάθει όσα περισσότερα γινόταν πριν συμφωνήσει. Σήμερα θα συναντήσει τα στελέχη της ομάδας, θα μάθει πιο στενά πλέον κάποια πράγματα για να γνωρίσει πιο καλά πού πατά και πού βρίσκεται».

-την κατάσταση στην οποία παραλαμβάνει την ομάδα: «Είναι μια έξτρα πρόκληση για τον ίδιο να φέρει ξανά την ομάδα στο δρόμο της Ευρώπης. Του τονίστηκε πως είναι ανάγκη για την ομάδα να επιστρέψει στη φυσική της θέση. Και δεν μιλάμε για απλή συμμετοχή, αλλά για ευρωπαϊκές πορείες που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει σημειώσει ανάλογες».

-το ενδεχόμενο μεταγραφών το Δεκέμβρη: «Ούτε ο ίδιος ο κ. Στραματσόνι έθεσε τέτοιο θέμα, ούτε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Όταν φτάσει στο σημείο να έχει τη σωστή κρίση για το ρόστερ που θα παραλάβει από αύριο θα μπορεί να κάνει και τις εισηγήσεις του. Η διοίκηση θα τον ανταμείψει με ό,τι ζητήσει, κάτι που βέβαια είναι σχετικό. Περιθώρια έχει και το αποδεικνύει κάθε φορά εκπλήσσοντας τους πάντες. Έλεγαν πως δεν αντικαθιστά τον Αναστασίου, ότι θα πάρει προπονητή της σειράς και άλλα. Σας διαβεβαιώ πως ο κ. Στραματσόνι έχει μεγάλο συμβόλαιο. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Η διοίκηση έχει δείξει πως όταν χρειάζεται κάνει τις κινήσεις χωρίς να υπολογίζει αν έχει μπει μέσα ή όχι. Η ΠΑΕ έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως θα καλύψει ό,τι κενό υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις πληρωμές, οπότε και σε θέμα μεταγραφών, σε λογικό οικονομικό πλαίσιο, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Και λέμε λογικό πλαίσιο για να μην γυρίσει η ομάδα σε ζοφερά οικονομικά χρόνια».

-το αν προχωρά το πλάνο εξυγίανσης παρά τη ζημιά από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό: «Έχω την εντύπωση πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και δεν θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των προηγούμενων ετών, όπως με την αδειοδότηση. Υπάρχουν πάντως προβλήματα για μια ΠΑΕ που έχει να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος».

-το αν υπάρχει ενδιαφέρον από ανθρώπους να βάλουν χρήματα στην ΠΑΕ: «Δεν γνωρίζω να υπάρχει κάποιος. Υπήρξε παλαιότερα μια φιλολογική συζήτηση από την πλευρά του κ. Καλτσίδη, αλλά δεν προχώρησε. Ο κ. Πολέμης και στο παρελθόν έχει κάνει παρόμοιες τοποθετήσεις. Είναι ένας άνθρωπος που έχει βοηθήσει στο παρελθόν τον Παναθηναϊκό, αλλά καλό θα ήταν όταν προβαίνει σε τέτοιες τοποθετήσεις να είναι πιο ακριβής. Δεν ανέφερε ποιες είναι οι προϋποθέσεις και δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος».

-την απόφαση της απόλυσης του Γιάννη Αναστασίου: «Ήταν τόσο βαρύ το κλίμα γενικά από το αποτέλεσμα και τις αντιδράσεις του κόσμου προς τον Γιάννη Αναστασίου, που μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν ήταν στο μυαλό του τόσο αυτό που είχε συμβεί με τον ίδιο και τις αποδοκιμασίες λίγων προς το πρόσωπό του, όσο το κλίμα που είχε διαμορφωθεί κατά του προπονητή και η πίεση που δεχόταν η ομάδα. Μια πίεση που θεώρησε πως πλέον ήταν δύσκολο να διαχειριστεί. Γι’ αυτό κι εκείνο το βράδυ πήρε την πολύ δύσκολη απόφαση, με βαριά καρδιά, να λύσει τη συνεργασία με τον κ. Αναστασίου. Εκείνο το βράδυ ο πρόεδρος της ΠΑΕ κατάλαβε πως είχαν φύγει και οι τελευταίοι κόκκοι άμμου από την κλεψύδρα της υπομονής και το πράγμα δεν μπορούσε να γυρίσει όσο ανοχή και αντοχή είχε ο ίδιος. Ο ίδιος στο παρελθόν βγήκε μπροστά και δεν σκέφτηκε συνέπειες».

-τις σχέσεις του Αναστασίου με τους παίκτες: «Οι σχέσεις είχαν σίγουρα τη φθορά των δυόμισι ετών που παρέμεινε στον πάγκο. Όταν τα πρόσωπα έχουν μια καθημερινή επαφή, αυτό μπορεί να φέρει και κάποια αρνητικά. Αποτελέσματα όπως του αποκλεισμού με την Καμπάλα στενοχώρησαν τους άλλους. Όμως δεν έχω την αίσθηση πως αυτός ο αποκλεισμός συνέτεινε να διαφοροποιηθούν οι σχέσεις του προπονητή με τους παίκτες. Δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο με όλους, αλλά αυτό πάντα συμβαίνει. Συνέβαινε ακόμη και επί Τεν Κάτε, όταν με τους μισούς είχε βριστεί και με τους άλλους μισούς είχε κοντέψει να έρθει στα χέρια. Πάντως, όταν έφυγε το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Αποχώρησε και κάποιοι παίκτες, όπως ο Μπεργκ και ο Ατζαγκούν εκφράστηκαν δημόσια μέσω από τα social media».

-το κονδύλι της περιφέρειας για την ανακαίνιση του «Απ. Νικολαΐδης»: «Δεν έχουμε κάποιο νεότερο από την περιφέρεια ότι έχει προχωρήσει η εκταμίευση του ποσού. Εμείς όπως και να’ χει θα προσπαθήσουμε με τις δικές μας δυνάμεις να κάνουμε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις. Όμως τα 5,5 εκατ. ευρώ που χάθηκαν σε μια νύχτα από τον αποκλεισμό με την Καμπάλα κοστίζουν παντοιοτρόπως, ακόμη και στο θέμα της ανακαίνισης του γηπέδου».

 
-τη δήλωση του Γ. Αλαφούζου πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια: «Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να κρίνεται το πρωτάθλημα στα δικαστήρια. Θέλει να κρίνονται όλα τα πρωταθλήματα πάντα στα γήπεδα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν μίλησε για προσφυγή του Παναθηναϊκού στα δικαστήρια, μίλησε βάσει πληροφοριών που κρίνει ότι έχει πως σύντομα ή όχι τόσο σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της εγκληματικής οργάνωσης. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο ο Παναθηναϊκός έχει πει πως περιμένει από τη δικαιοσύνη να παρέμβει για όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Αλαφούζος ξέρει πολύ καλά τι λέει, γιατί ξέρει τι μπορεί να γίνει αν τα πράγματα πάρουν το δρόμο που πρέπει να πάρουν».

-την πιθανότητα τοποθέτησης ξένων διαιτητών στο ντέρμπι: «Είναι λογικό να λέει ο Ολυμπιακός ότι αγαπά τους Έλληνες διαιτητές, άσχετα με το τι λένε τα Non papers που κυκλοφορούν. Δεν είναι κακό πού και πού κάπου να συμφωνούμε. Ιδού η Ρόδος… Ο Παναθηναϊκός συμφωνεί να έρθουν άμεσα ξένοι διαιτητές. Από αυτά που έχουμε δει στην Ελλάδα, τις αλλαγές στους πίνακες διαιτητών κλπ., προκύπτει πως κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Αν οι ίδιοι δεν είναι ευχαριστημένοι, γιατί να είναι ο Παναθηναϊκός; Δεν αποκλείω να στείλουμε τέτοιο αίτημα, αλλά στην ομοσπονδία άλλα λέμε κι άλλα διαβάζουν. Εμείς ζητάμε να έρθουν ξένοι διαιτητές, να γίνει η αρχή από το ντέρμπι στη Λεωφόρο και η ΕΠΟ μπορεί να εκμεταλλευτεί τον παχυλά αμειβόμενο κύριο Ντάλας για να φέρει τους κατάλληλους. Η ΕΠΟ τις προάλλες μας είπε ότι πλήττουμε την αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος. Μπορεί να πει η ΕΠΟ τέτοιο πράγμα;».

-τα μέτρα ασφαλείας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Οι συζητήσεις έχουν αρχίσει ήδη, εσωτερικές και με τον κόσμο. Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από πέρυσι. Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε και τη συνεργασία του Ολυμπιακού. Ελπίζω να μην ανακαλύψουμε πάλι ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού μπορεί να ελέγχει τα δίχτυα όπως ο Περέιρα. Ο Μάρκο Σίλβα δεν φαίνεται τέτοιος τύπος. Όταν έχει συμφωνηθεί κάτι με την αστυνομία και τελικά γίνεται το ακριβώς αντίθετο, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να έχει ευθύνη σε αυτό».

-το πορτάκι στη «13» από το οποίο μπαίνουν στο γήπεδο οπαδοί: «Δεν ξέρω πόσο εύκολα ανοιγοκλείνει. Δεν νομίζω ότι έχει γίνει τόσες φορές. Και να μην άνοιγε το πορτάκι μετά το ματς με την Γκαμπάλα, θα μπορούσαν να βρουν χίλιους τρόπους κάποιοι να μπουν στο γήπεδο, ειδικά μετά το τέλος ενός αγώνα που χαλαρώνουν τα μέτρα. Έχουν γνώση οι φύλακες. Οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν θα γίνουν, αλλά δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος ότι σε 15.000 κόσμου δεν θα βρεθούν κάποιοι που θα παρασύρουν τους άλλους σε ανοησίες».

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Περισσότερα...