Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Είναι νόστιμα και Χριστουγεννιάτικα !!!

Ευκαιρία να τα δοκιμάστε και εσείς και να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας.

Gingerbread cookies

ΥΛΙΚΑ

  • 900 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1/2 Κ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. μέλι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά καλά!

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.

Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε διάφανη μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να σφίξει το μείγμα.

Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού σε φύλλο και κόβουμε με κουπ-πατ όμορφα σχέδια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ  ΓΛΑΣΣΟ, ROYAL ICING

2 ασπράδια αυγών

480 γρ. ζάχαρη άχνη περασμένη από σήτα

χυμός από 1 λεμόνι

Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα αλλά πριν σφίξει καλά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λαμπερή μαρέγκα.

Μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 3 μέρες σε αεροστεγή συσκευασία.

Τοποθετούμε σε κορνέ και διακοσμούμε.

Αν είναι λίγο μαλακά όταν βγουν από τον φούρνο μην ανησυχούμε. Καθώς κρυώνουν σκληραίνουν! 

ΠΗΓΗ: www.akispetretzikis.com