Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Δύο από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες εταιρείες του κλάδου των χημικών, οι αμερικανικές DuPont και Dow Chemicals, βρίσκονται μία ανάσα πριν τη συγχώνευση, από την οποία θα προκύψει ένας κολοσσός με χρηματιστηριακή αξία 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



Εαν τελικά προχωρήσει αυτό το τεράστιο deal τότε θα προκύψει μία νέα εταιρεία – γίγαντας που αυτοδίκαια θα καταλάβει την δεύτερη θέση παγκοσμίως στον κλάδο των χημικών.
Και αυτό γιατί σύμφωνα με την Ημερησία οι δύο εταιρείες, η DuPont και η Dow Chemicals, έχουν μερίδιο αγοράς 17% στην παγκόσμια αγορά φυτοφαρμάκων και ελέγχουν το 41% της αγοράς σπόρων καλαμποκιού και το 38% της αγοράς σόγιας.

Ο νέος επιχειρηματικός όμιλος θα στοχεύσει σε τρεις δραστηριότητες, τα γεωργικά προϊόντα, τα περτοχημικά προϊόντα και τα ειδικά χημικά προϊόντα.

Η συγχώνευση θα θεωρηθεί τελειωμένη μόνον όταν δώσει το πράσινο φως η Υπηρεσία Ανταγωνισμού στις Η.Π.Α, κάτι που δεν είναι εύκολο γιατί η εταιρεία που θα προκύψει θα έχει ηγεμονική θέση στα αγροχημικά και στους σπόρους.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Περισσότερα...