Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ακόμα κι αν δεν είστε φίλη του μακιγιάζ, τα μάτια είναι το μοναδικό σημείο του προσώπου που αν τονίσετε, θα σας αλλάξει ριζικά, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Για να μην «πέσετε» στην δεύτερη-απευκταία- περίπτωση, δείτε τον σωστό τρόπο να αναδείξετε τα μάτια σας ανάλογα με το σχήμα τους.

Ίσως δεν περιμένατε ότι κάνατε κάτι απ’ αυτά λάθος…

Μάτια με βαθούλωμα

Χαρακτηριστικό τους είναι ότι το πάνω βλέφαρο καλύπτει αρκετά μεγάλο μέρος του ματιού, γι’ αυτό στόχος σας είναι να «ανοίξετε» το βλέμμα σας. Τρεις κινήσεις είναι αρκετές για να μεταμορφωθείτε.



Eyeliner



Ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού, εφαρμόστε μια γραμμή eyeliner που «φαρδαίνει» όσο προχωράτε προς τα έξω. Στο κάτω μέρος, ζωγραφίστε μια λεπτή γραμμή μέχρι τη μέση του ματιού.

Μάσκαρα

Σε περίπτωση που οι βλεφαρίδες ακουμπούν στο πάνω μέρος του βλεφάρου, προτιμήστε αδιάβροχη μάσκαρα για να αποφύγετε τις μαυρίλες. Για να τονίσετε ακόμα περισσότερο τις βλεφαρίδες σας, εφαρμόστε ένα ειδικό ψαλίδι.

Σκιές



Για να μην «βαρύνετε» το βλέμμα σας, προτιμήστε σκιές σε γήινες αποχρώσεις, ακόμα και στα σκούρα χρώματα- προτιμήστε για παράδειγμα τα καφέ χρώματα και αποφύγετε τα έντονα πράσινα, μπλε ή μωβ. Ο καλύτερος τρόπος να τις εφαρμόσετε είναι να σχηματίσετε πρώτα μια γωνία με το μολύβι με ανοιχτά μάτια και έπειτα να ζωγραφίσετε με το πινέλο ή το χέρι μέσα σ’ αυτό το τρίγωνο.

Για μάτια… και το κουκούτσι αμύγδαλο!

Στα αμυγδαλωτά μάτια (που είναι και τα πιο σαγηνευτικά), η εσωτερική και εξωτερική γωνία του ματιού βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και η απόσταση ανάμεσα στα μάτια είναι ίση με το μήκος όλου του ματιού.

Eyeliner



Ξεκινώντας πάλι από την εσωτερική γωνία, σχηματίστε μια λεπτή γραμμή στο πάνω βλέφαρο, που θα φτάνει μέχρι την εξωτερική γωνία. Ζωγραφίστε ακόμα μια γραμμή μέχρι τη μέση του εξωτερικού κάτω μέρους του ματιού και τελειώσατε. Έτσι, τα μάτια σας θα φαίνονται (ακόμα) μεγαλύτερα και θ’ αποκτήσετε βλέμμα με βάθος.

Μάσκαρα

Το σχήμα των ματιών δεν σας βοηθά να εφαρμόσετε τέλεια τη μάσκαρα. Γι’ αυτό, εφαρμόστε το εξής κόλπο: στρίψτε το βουρτσάκι της μάσκαρας σε ορθή γωνία και έπειτα εφαρμόστε την όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο:



Σκιές



Για να αναδείξετε κι άλλο το βλέμμα σας, χρησιμοποιήστε ένα ματ ανοιχτόχρωμο κραγιόν που θα «σβήσετε» με τα χέρια σας πάνω από το βλέφαρο, στο καπάκι και στη γωνία του φρυδιού. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια πιο σκούρα σκιά ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία του ματιού και ενώστε τα δυο χρώματα «σβήνοντάς» τα με ένα πινέλο. Αυτό το κόλπο θα σας δώσει πιο υγρό, ρομαντικό ύφος.

Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους

Ή αλλιώς αραιόφθαλμα μάτια είναι τα μάτια που η μεταξύ τους απόσταση ξεπερνά το μήκος του ενός ματιού. Στόχος σας είναι να δώσετε την ψευδαίσθηση ότι καλύπτετε αυτή την απόσταση με το μακιγιάζ.

Eyeliner



Σχηματίστε μια γραμμή που ξεκινά από την εσωτερική γωνία του ματιού και φτάνει μέχρι την εξωτερική γωνία. Έπειτα, αρχίζοντας από τη μέση του κάτω μέρους, ζωγραφίστε ακόμα μία γραμμή.

Μάσκαρα

Το τρικ για να μειώσετε την απόσταση ανάμεσα στα μάτια είναι να τονίσετε ιδιαίτερα τις βλεφαρίδες που βρίσκονται από τη μέση μέχρι την εσωτερική γωνία. Αποφύγετε να εφαρμόσετε πολλή μάσκαρα στην εξωτερική γωνία γιατί έτσι θα εστιάσετε στο σημείο που θέλετε να κρύψετε.

Σκιές


Σε όλο το «καπάκι» του ματιού μέχρι την καμάρα του φρυδιού, εφαρμόστε μια σκιά σε ουδέτερο χρώμα, όπως το ανοιχτό καφέ ή το σαμπανιζέ, που θα δώσει έκταση στο βλέμμα σας. Έπειτα, αρχίζοντας από την εσωτερική γωνία του ματιού, εφαρμόστε μια σκούρα σκιά που θα σβήνετε κατά μήκος του ματιού.

Μάτια με μικρή απόσταση μεταξύ τους

Η απόσταση ανάμεσα στα μάτια είναι μικρότερη από το μήκος του ενός ματιού. Σ’ αυτή την περίπτωση, στόχος σας είναι να «ανοίξετε» το κενό μεταξύ τους.

Eyeliner



Χωρίς να ξεκινήσετε από την εσωτερική γωνία του ματιού, εφαρμόστε μια λεπτή γραμμή eyeliner που φαρδαίνει όσο φτάνετε στην εξωτερική γωνία του ματιού. Σχηματίστε, ακόμα, μια γραμμή στο εξωτερικό κάτω βλέφαρο, η οποία όμως θα φτάνει μέχρι τη μέση.

Σκιές



Στην εσωτερική γωνία, εφαρμόστε μια ανοιχτόχρωμη σκιά, που θα δώσει την αίσθηση της απόστασης ανάμεσα στα μάτια. Πιο σκούρα σκιά, εφαρμόστε από τη μέση και προς την εξωτερική γωνία του ματιού για μεγαλύτερη ισορροπία.

Μάσκαρα

Τονίστε το βλέμμα μεγαλώνοντας τις βλεφαρίδες από την μέση και την εξωτερική γωνία του ματιού. Εκτός από το κλασικό μαύρο χρώμα της μάσκαρας, μπορείτε να πειραματιστείτε με το ζεστό καφέ.

Στρογγυλά μάτια

Είναι από μόνα τους εξαιρετικά εκφραστικά, ωστόσο για να απαλύνετε το στρογγυλό σχήμα τους, θα χρειαστεί να τα επιμηκύνετε με το μακιγιάζ.

Eyeliner

Σχηματίστε πρώτα μία γραμμή μόνο στην εξωτερική γωνία του ματιού. Στη συνέχεια, συνεχίστε με μια γραμμή στο εσωτερικό μέρος του πάνω βλεφάρου για να δημιουργήσετε «γατίσιο» βλέμμα. Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:



Σκιές

Τα smokey eyes είναι η καλύτερη επιλογή για στρογγυλά μάτια. Θα χρειαστείτε μια ανοιχτόχρωμη και μια σκουρόχρωμη σκιά και στη συνέχεια θα πρέπει να εφαρμόσετε τα εξής βήματα, όπως θα δείτε εδώ:



Μάσκαρα

Έχετε ήδη μεγάλα μάτια, επομένως χρειάζεται να τονίσετε μόνο τις πάνω βλεφαρίδες, και συγκεκριμένα όσες βρίσκονται κοντά στην εξωτερική γωνία του ματιού: έτσι θα μεγαλώσετε το μήκος του ματιού. Μια καλή ιδέα είναι να προτιμήσετε μια μάσκαρα σε σκούρο μπλε ή καφέ χρώμα για να δημιουργήσετε ακόμα μεγαλύτερη ψευδαίσθηση του μήκους.

Μάτια με κλήση προς τα κάτω

Eyeliner

Μία λεπτή γραμμή που θα ξεκινά από την εσωτερική γωνία του πάνω βλεφάρου και θα φτάνει μέχρι την εξωτερική, είναι αρκετή. Δεν χρειάζεται να βάλετε μολύβι στο κάτω μέρος γιατί τα μάτια σας θα φαίνονται μικρότερα.

Σκιές

Για το «καπάκι», προτιμήστε τις σκιές σε ζεστά χρώματα, όπως το απαλό ροζ ή το ανοιχτό χρυσαφί. «Σβήστε» τις στην καμάρα με μια πιο σκούρα σκιά σε αποχρώσεις του γκρι, του σκούρου καφέ ή του μωβ. 

Πάρτε κάποιες ιδέες από το παρακάτω βίντεο:

Μάσκαρα

Εφαρμόστε δύο στρώσεις μάσκαρα επιμένοντας στις βλεφαρίδες που βρίσκονται προς τα έξω, κοντά στην εξωτερική γωνία, για πιο «γατίσιο» βλέμμα. 

ΠΗΓΗ : www.mama365.gr

Περισσότερα...