Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Τσιμπήματα από έντομα, τραυματισμοί, αδιαθεσίες από τη ζέστη και τον ήλιο…

Από τις οικογενειακές διακοπές δεν λείπουν τα απρόοπτα και τα μικροατυχήματα, τα οποία ευτυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι σοβαρά. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να κατεβάσετε στο κινητό σας μια εφαρμογή πρώτων βοηθειών η οποία θα σας καθοδηγήσει βήμα βήμα ώστε να αντιμετωπίσετε όλα αυτά τα περιστατικά, λιγότερο ή περισσότερο επείγοντα, που προκύπτουν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και συνήθως εκτός σπιτιού.

Θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (www.samarites.gr) για iPhone και Android. Δεν υπόσχεται φυσικά να αντικαταστήσει τον παιδίατρό σας, αλλά μέσα από απλές οδηγίες, βίντεο και κινούμενα σχέδια θα σας βοηθήσει να παράσχετε στο παιδί σας αλλά και σε κάθε μέλος της οικογένειάς σας τις πρώτες βοήθειες μέχρι να το εξετάσει ο γιατρός – ή, ο μη γένοιτο, να φτάσει το ασθενοφόρο.

Στο ίδιο site μπορείτε να ενημερωθείτε και για εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών για πολίτες, τα οποία διοργανώνονται όλο το χρόνο με κόστος συμμετοχής 50 ευρώ. Θα σας εφοδιάσουν με γνώσεις που μπορεί να αποδειχθούν, κυριολεκτικά, σωτήριες.

ΠΗΓΗ: www.childit.gr

Περισσότερα...