Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ένας αρχιτέκτονας έχει αποκαλύψει σχέδια για ένα θεαματικό, καινούργιο, φιλικό προς το περιβάλλον θέρετρο στις Φιλιππίνες με ξενοδοχεία σε σχήμα κελύφους και περιστρεφόμενους πύργους διαμερισμάτων.

 

Η σπειροειδής διάταξη του εκπληκτικού Nautilus Eco-Resort είναι σχεδιασμένη με την ακολουθία Fibonacci, που χρησιμοποιείται από τους αρχιτέκτονες ως «χρυσή αναλογία» για να δημιουργήσουν ελκυστικά σχέδια.

Περισσότεροι από 500 επισκέπτες θα μπορούν να διαμείνουν στο θέρετρο το οποίο θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από επαναχρησιμοποιούμενα ή ανακυκλωμένα υλικά από τα νησιά της περιοχής.

Το εκπληκτικό είναι πως ορισμένοι επισκέπτες θα μπορούν να προσδοκούν συνεχές φως του ήλιου όλη την ημέρα καθώς οι πύργοι θα περιστρέφονται για να ακολουθούν την πορεία του ήλιου.

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς τα κτίρια του ξενοδοχείου θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν καθώς περιστρέφονται γύρω από ένα κεντρικό άξονα και κάποια από τα δωμάτια, αν δεν είναι σε χρήση, θα εξαφανίζονται ακόμη και υπόγεια!

Ο αρχιτέκτονας Vincent Callebaut, λέει ότι τα σχέδιά του θα συμβάλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος της παραλιακής περιοχής και οι επισκέπτες θα πρέπει είτε να πάνε εκεί με ιστιοφόρο, είτε να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρικά σκάφη.

ΠΗΓΗ: www.e-daily.gr