Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σύντομα το μελάνι του σώματός σας θα μπορούσε να ανιχνεύσει ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τα "έξυπνα τατουάζ" που αλλάζουν χρώματα που μπορούν να ανιχνεύσουν την αφυδάτωση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα έχουν αναπτυχθεί από ερευνητές του Harvard και του MIT .

Η ειδική μελάνη, αποκαλούμενη δερματική άβυσσο , ενισχύεται με χρωματομετρικούς και φθορισμούς βιοαισθητήρες που αλλάζουν χρώμα με βάση τη χημεία των ιόντων του ρΗ, του νατρίου, της γλυκόζης και του υδρογόνου που υπάρχουν στο ενδιάμεσο υγρό του σώματός μας.

Η δοκιμή έγινε με τη χρήση τμημάτων δέρματος χοίρου, με τατουάζ να προστέθηκαν, και στη συνέχεια εγχύθηκαν στο δέρμα κατάλληλα διαλύματα που μιμούνται αυξημένο ρΗ ή γλυκόζη.

Αυτό το τατουάζ ξέρει πόσο πολύ χτυπάς.

Τα χρώματα αλλάζουν ανάλογα με το τι δοκιμάζει η μελάνη: Η αλλαγή του μελανιού από το μωβ σε ροζ, η αύξηση των επιπέδων γλυκόζης αλλάζει από πράσινο σε καφέ και το πράσινο δείκτη του νατρίου γίνεται πιο έντονο υπό υπεριώδες φως.

 Αυτά τα τατουάζ θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση ορισμένων ασθενειών. Αντί να τσιμπάνουν τα δάχτυλά τους καθημερινά, οι διαβητικοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα τατουάζ για να αξιολογήσουν το σάκχαρο στο αίμα τους. Η παρακολούθηση των επιπέδων νατρίου παρακολουθεί την αφυδάτωση και τη λειτουργία των νεφρών.

Στην εφημερίδα " Η δερματική άβυσσο: η διασύνδεση με το δέρμα με τατουάζ βιοαισθητήρες ", που παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο στο Διεθνές Συμπόσιο για τους φορητούς υπολογιστές στη Χαβάη, οι ερευνητές σημείωσαν τα πλεονεκτήματα της βιοτεχνολογίας τατουάζ, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης βαρύτητας, η φόρτιση και οι αλλαγές στο δέρμα δεν θα επηρεάσουν τη χρήση τους.

Φορείς του τατουάζ δεν θα έπρεπε να έχουν ένα ορατό τατουάζ αν δεν ήθελαν ένα - τα τατουάζ μπορούν να είναι αόρατα μέχρι να χτυπήσουν με ορισμένα φώτα χρώματος, τα οποία θα μπορούσαν να παραχθούν από ένα κινητό τηλέφωνο.

Υπάρχει μια συνοδευτική εφαρμογή που αναλύει το τατουάζ και οι πιθανές χρήσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν φορητές συσκευές όπως τα ρολόγια Apple ή το FitBit, τα οποία θα μπορούσαν να παρακολουθούν τα τατουάζ, ίσως στον καρπό, και να συλλέγουν σημαντικές πληροφορίες για την υγεία στον χρήστη.

ΠΗΓΗ: www.nydailynews.com