Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Όταν ο Δρ. Loren Cordain κυκλοφόρησε το βιβλίο "The Paleo Diet", πολλοί διάσημοι και μη αποφάσισαν να αλλάξουν τη διατροφή τους! Miley Cyrus, Matthew McConahey, Jessica Biel, Megan Fox δοκίμασαν τα θαυματουργά της αποτελέσματα. Όμως δεν γνωρίζαμε κανέναν κοινό θνητό που να δοκίμασε αυτή τη διατροφή, μέχρι πρόσφατα.

Τι μπορεί λοιπόν να κάνει αυτή η paleo diet στον οργανισμό;

Aνακαλύψαμε το Paleokoritso στο Instagram και με αυτά τα φαγητά, ξεκινάμε κι εμείς σήμερα άνετα paleo diet!

Ας μιλήσουμε όμως για την διατροφή. Επιτρέπεται να φας φρέσκο κρέας, φρέσκα ψάρια, αβγά, θαλασσινά, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και έλαια από φυσικές πηγές. Όλα τα άλλα, αντίο! Φυσικά, δεν τρως ρίζες και βολβούς όπως έκαναν οι παλαιότεροι, όμως τρως τρόφιμα που δεν έχουν επεξεργασία, πιο φυσικά, πιο γήινα!

"Αν δεν υπήρχε θέμα υγείας στη μέση, δυστυχώς δεν θα το αποφάσιζα ποτέ. Αλλά επί χρόνια ταλαιπωρήθηκα με πόνους και διάφορα συμπτώματα, που καιρό με τον καιρό γινότανε και πιο συχνά και πιο έντονα, και εμφανιζόταν και νέα. Έτσι, το πήρα απόφαση. Το γεγονός ότι διάβασα αρκετά πάνω στο θέμα, και ενημερώθηκα για τα οφέλη αυτής τη διατροφής από διάφορες πηγές, ήταν ακόμα ένα κίνητρο για να γίνει πιο εύκολο όλο αυτό: με τη γνώση έρχεται και η αποφασιστικότητα!", λέει.

"Επίσης, το καλό είναι ότι στο σπίτι είμαστε δύο άτομα, που ακολουθούμε και οι δύο την ίδια διατροφή. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα το ίδιο εύκολα να την ακολουθήσω αν έπρεπε να μαγειρέψω για κάποιον που ήθελε να φάει όσπρια ή γαλακτοκομικά ή ψωμί, ας πούμε. 

Τέλος, το γεγονός ότι δουλεύω από το σπίτι βοηθάει ιδιαίτερα την κατάσταση, γιατί η αλήθεια είναι πως, για να φας σωστά και να μην αναγκάζεσαι να τρως πρόχειρα απ' έξω, πρέπει ή να προετοιμάζεσαι πολύ καλά και να προγραμματίζεις τα εβδομαδιαία σου γεύματα (που δεν το έχω καθόλου) ή να είσαι αρκετή ώρα στο σπίτι κάθε μέρα για να μπορέσεις να τα ετοιμάζεις".


Ποιά τα αποτελέσματα;

"Τα συμπτώματα, που ήταν χρόνια πια, ήταν πολλά και διαφορετικά: ήμουν μονίμως κουρασμένη και άτονη, αρρώσταινα πολύ εύκολα, είχα μυοσκελετικούς πόνους και μουδιάσματα στα άκρα που δε μ' άφηναν να κοιμηθώ, πονοκεφάλους που έτειναν να γίνουν ημικρανίες, τα μαλλιά μου και τα νύχια μου είχαν αδυνατίσει. Τώρα, 14 μήνες μετά, τα συμπτώματα έχουν όλα υποχωρήσει, και κάποια έχουν εξαφανιστεί τελείως".

Νιώθω μεγαλύτερη ενέργεια, τα μαλλιά μου και τα νύχια μου δυνάμωσαν και η διάθεσή μου βελτιώθηκε.

"Νιώθω μεγαλύτερη ενέργεια, τα μουδιάσματα και οι μυοσκελετικοί πόνοι αραίωσαν πολύ, οι πονοκέφαλοι εξαφανίστηκαν, τα μαλλιά μου και τα νύχια μου δυνάμωσαν και η διάθεσή μου βελτιώθηκε. Επίσης, έχασα και κιλά, χωρίς να πεινάσω: τρώω όποτε νιώθω ότι πεινάω, και δεν μετράω ούτε ποσότητες ούτε θερμίδες. Σημειώνω εδώ πως, εκτός από τη διατροφή, παίρνω και συμπληρώματα διατροφής: πολυβιταμίνες, προβιοτικά, βιταμίνη D3, και αμινοξέα".

"Είναι, όμως, μια διαρκής μάχη: δεν είναι μία διατροφή που θα την κάνει κάποιος για ένα-δυο μήνες και θα του περάσουν όλα. Δυστυχώς, επιβαρύνουμε τον εαυτό μας με πολλά πράγματα, και το φαγητό μπορεί να γίνει ένα από αυτά. Αυτούς τους μήνες την ακολουθώ πιστά τη διατροφή, και στο μέλλον δεν έχω σκοπό να την εγκαταλείψω. Ίσως να χαλαρώσω λίγο τα όριά της, αλλά τις βασικές αρχές της θα τις κρατήσω: όχι επεξεργασμένα τρόφιμα-κατά το δυνατόν απλές πρώτες ύλες και φαγητά. Πλέον και το μυαλό μου και το σώμα μου δε μπορούν να αντέξουν να φάω κάτι ανθυγιεινό! Το μυαλό μου έκανε το κλικ: unagi, που έλεγε και ο Ρος από τα Φιλαράκια!"

ΠΗΓΗ: www.e-daily.gr

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.