Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Το Φθινόπωρο έφτασε και οι υποχρεώσεις αυξάνονται διαρκώς. Οι ξέγνοιαστες μέρες είναι πια παρελθόν και πλέον έχουμε όλοι μπει στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Το βεβαρυμμένο μας πρόγραμμα δεν μας επιτρέπει πάντα να φροντίζουμε τον εαυτό μας όπως θα έπρεπε.

 

Όταν μετά τις ατελείωτες ώρες δουλειάς επιστρέφουμε στο σπίτι, αρκετές φορές δυσκολευόμαστε να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε δραστηριότητα και νιώθουμε τις δυνάμεις μας να μας εγκαταλείπουν… Έτσι, καταλήγουμε να περνάμε ώρες στον καναπέ συνδεδεμένοι στα κοινωνικά δίκτυα, νιώθοντας αδύναμοι και εξαντλημένοι. Παραμελούμε τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα. Μήπως ήρθε η ώρα για μία αλλαγή;

«Στροφή» στο clean eating

frouta_superfoods

Το πρώτο και κύριο που πρέπει να προσέξουμε είναι η διατροφή μας. Μπορεί να είναι πιο εύκολο να καταναλώνουμε γρήγορα έτοιμα γεύματα, δεν είναι όμως και καλό για την υγεία μας. Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, προκειμένου να αντλήσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για να ανταποκριθεί σε κάθε είδους δραστηριότητα. Πώς μπορούμε, λοιπόν, εύκολα να βελτιώσουμε τη διατροφή μας, χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε «θυσίες»;

Θυμήσου ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι γεμάτα λιπαρά και δεν προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας για την εύρυθμη λειτουργεία του. Για τον λόγο αυτό, καλό είναι να προσπαθούμε να καταναλώνουμε τρόφιμα που βρίσκονται κοντά στη φυσική τους μορφή. Για παράδειγμα, μπορούμε να εντάξουμε στη διατροφή μας οτιδήποτε φυσικό και να αυξήσουμε τις μερίδες φρούτων και λαχανικών. Δεν χρειάζεται να αποκλείσουμε καμία ομάδα τροφίμων, όπως για παράδειγμα αυτά που περιέχουν υδατάνθρακες, αρκεί να τα καταναλώνουμε με μέτρο, στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης διατροφής.

Υπερτροφές για την ενίσχυση του οργανισμού
dasos-superfoods

Επιπλέον, οι υπερτροφές θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον οργανισμό μας να ανακτήσει τις χαμένες του δυνάμεις και να αναζωογονηθεί. Πιο συγκεκριμένα, το Ιπποφαές, θεωρείται ο «βασιλιάς» των υπερτροφών, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ευεργετικά συστατικά. Φυσικά, για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να καταναλωθεί σε εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες, για αυτό εναλλακτικά μπορούμε να το καταναλώσουμε ως κάψουλα που περιέχει αυτούσια τη δύναμη της Φύσης.

Τέλος, πέρα από τη διατροφή, η άσκηση θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τη φόρμα μας και να αντιμετωπίσουμε το άγχος και το στρες, τα οποία μας εξαντλούν. Κάνοντας γυμναστική για τριάντα λεπτά καθημερινά και ακολουθώντας ένα ισορροπημένο διατροφικά πρόγραμμα, θα αισθανθούμε δραστήριοι όλη την ημέρα. Αρκεί να φορέσουμε τα αθλητικά μας και να ξεκινήσουμε!
 
ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Περισσότερα...