«Θα μένουμε σε σκηνές και θα μαγειρεύουμε σε γκαζάκι. Υπολογίζουμε να ξοδεύουμε γύρω στα 5 ευρώ την ημέρα».

Τρεις νέοι ετοιμάζονται για γερές ορθοπεταλιές, αφού σκοπεύουν να  περιπλανηθούν στην Ασία με ποδήλατο. Ο Κωνσταντίνος Ζήλος, ετοιμάζεται μαζί με τον αδελφό του Αλέξανδρο και μια φίλη τους, την Κάλλη Ρουμελιώτη για το τολμηρό τους ταξίδι.

«Φεύγουμε στις 12 Δεκεμβρίου από Αθήνα και κατευθυνόμαστε στην Μπανγκόκ, πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης κι από κει έπειτα θα περάσουμε με τα ποδήλατά μας στην Μιανμάρ, επόμενος προορισμός μας θα είναι το Λάος, έπειτα Βιετνάμ και στο τέλος η Καμπότζη. Στόχος μας είναι να καλύψουμε μια χιλιομετρική απόσταση γύρω στα 5.000 με 5.500 χλμ και πιθανό να περιπλανιόμαστε γύρω στους 4 μήνες» δήλωσε ο Κωνσταντίνος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος δηλώνει γεμάτος ενθουσιασμό και νιώθει γοητεία για το άγνωστο που θα του φέρει η καινούργια ταξιδιωτική εμπειρία. «Θα μένουμε σε σκηνές και θα μαγειρεύουμε με πρόχειρα μαγειρικά σκεύη και γκαζάκι που θα κουβαλάμε μαζί μας. Υπολογίζουμε ότι θα ξοδεύουμε γύρω στα 5 ευρώ την ημέρα. Κάποιες ημέρες βέβαια θα μας φιλοξενήσουν και κάποιοι ντόπιοι στα σπίτια τους», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο σκοπός του ταξιδιού είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τις επιπτώσεις του πλαστικού στο περιβάλλον. «Πρόκειται να μιλήσουμε σε σχολεία και να κάνουμε μια ενημερωτική καμπάνια σε τοπικές κοινότητες σε συνεργασία με τις εκεί περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους τοπικούς φορείς».

Το ταξίδι με ποδήλατο μπορεί να είναι συγκλονιστικό και γεμάτο εκπλήξεις και εμπειρίες, ωστόσο είναι δύσκολο και κρύβει πολλά απρόοπτα ένα εξωτικό ταξίδι με ποδήλατο.

Όπως υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος Ζήλος,  στο τελευταίο ταξίδι του στην Ελλάδα «οι βασικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι τολμηροί ποδηλάτες «πέρα από τις καιρικές συνθήκες, πολλές βροχοπτώσεις, ήταν κάποιες επικίνδυνες στιγμές στον δρόμο με οδηγούς αλλά και απρόοπτα με σκυλιά» ωστόσο «τίποτε δεν μας σταματά. Είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε την περιπέτεια» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Ζήλος.

Ο σκοπός του ταξιδιού στην Ασία είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών σχετικά με τις επιπτώσεις του πλαστικού στο περιβάλλον. «Πρόκειται να μιλήσουμε σε σχολεία και να κάνουμε μια ενημερωτική καμπάνια σε τοπικές κοινότητες σε συνεργασία με τις εκεί περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους τοπικούς φορείς».

ΠΗΓΗ: www.news.gr