Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σήμερα το www.radiomemory.gr σας προτείνει μια συνταγή που ίσως όλες κάποια στιγμή έχουμε πει ότι θέλουμε να κάνουμε.

Είναι γλυκό, εντυπωσιακό και διασκεδαστικό ! Μια συνταγή που μπορείτε να την φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας.

Υλικά για το σπίτι

  • 900 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. γαρίφαλλο σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200-300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. μέλι 
  • διάφορες καραμέλες για διακόσμηση

Υλικά για το royal icing

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 480 γρ. ζάχαρη άχνη περασμένη από σήτα
  • χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση για το royal icing:

  • Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα αλλά πριν σφίξει καλά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λαμπερή μαρέγκα. 
  • Μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 3 μέρες σε αεροστεγή συσκευασία.
  • Τοποθετούμε σε κορνέ και διακοσμούμε μπισκότα ή κέικ.
  • Αν φοβόμαστε για τα αυγά μπορούμε να τα παστεριώσουμε βάζοντας τα σε νερό με θερμοκρασία 60 βαθμών για 3 λεπτά. Κρυώνουμε αμέσως και τα χρησιμοποιούμε όπως τα απλά αυγά.

Εκτέλεση για το σπίτι

Πριν ξεκινήσετε τη συνταγή εκτυπώστε το πατρόν που θα βρείτε εδώ.

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αρφανέψει πολύ καλά!
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
  • Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Στη συνέχεια έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ διακοσμούμε το σπιτάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο χρησιμοποιώντας καραμελάκια, μαρσμάλοους, κομμάτια σοκολάτας κτλ.

ΠΗΓΗ: www.akispetretzikis.com