Breaking News
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Σήμερα το www.radiomemory.gr σας προτείνει μια συνταγή που ίσως όλες κάποια στιγμή έχουμε πει ότι θέλουμε να κάνουμε.

Είναι γλυκό, εντυπωσιακό και διασκεδαστικό ! Μια συνταγή που μπορείτε να την φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας.

Υλικά για το σπίτι

  • 900 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. γαρίφαλλο σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 225 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200-300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. μέλι 
  • διάφορες καραμέλες για διακόσμηση

Υλικά για το royal icing

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 480 γρ. ζάχαρη άχνη περασμένη από σήτα
  • χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση για το royal icing:

  • Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα αλλά πριν σφίξει καλά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει μια σφιχτή και λαμπερή μαρέγκα. 
  • Μπορεί να μείνει στο ψυγείο για 3 μέρες σε αεροστεγή συσκευασία.
  • Τοποθετούμε σε κορνέ και διακοσμούμε μπισκότα ή κέικ.
  • Αν φοβόμαστε για τα αυγά μπορούμε να τα παστεριώσουμε βάζοντας τα σε νερό με θερμοκρασία 60 βαθμών για 3 λεπτά. Κρυώνουμε αμέσως και τα χρησιμοποιούμε όπως τα απλά αυγά.

Εκτέλεση για το σπίτι

Πριν ξεκινήσετε τη συνταγή εκτυπώστε το πατρόν που θα βρείτε εδώ.

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αρφανέψει πολύ καλά!
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
  • Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Στη συνέχεια έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ διακοσμούμε το σπιτάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο χρησιμοποιώντας καραμελάκια, μαρσμάλοους, κομμάτια σοκολάτας κτλ.

ΠΗΓΗ: www.akispetretzikis.com

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.