Δοκίμασε 4 ροφήματα πριν τον ύπνο που θα σε κάνουν να κοιμηθείς σαν πουλάκι και θα ενισχύσουν το αδυνάτισμα.

Ένα ποτήρι γάλα, ζεστό ή όχι

Το γάλα θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς πιο εύκολα, χάρη στο ασβέστιο και την τρυπτοφάνη.Ο καλύτερος βραδινός ύπνος, αυτόματα σημαίνει, λιγότερες λιγούρες την επόμενη ημέρα. Ταυτόχρονα, για εσένα που γυμνάζεσαι πολύ, το γάλα χάρη στην πρωτεΐνη καζεΐνη θα θρέψει τους μυς όλη νύχτα. Το αποτέλεσμα: πιο γρήγορος μεταβολισμός και πιο γρήγορο αδυνάτισμα.

Χυμός σταφύλι

Τυπικά, δεν θα προτείναμε να πιεις χυμό φρούτων λίγο πριν τον ύπνο αλλά ένα μικρό ποτήρι, με χυμό σταφυλιού 100% θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς και να καις λίπος!Έρευνα υποστηρίζει πως η συγκέντρωση ινσουλίνης το βράδυ (που προκύπτει από την κατανάλωση απλών υδατανθράκων όπως ο χυμός) μπορεί να ισορροπήσει τους κιρκαδικούς ρυθμούς του οργανισμού.

Το 2015 σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity έδειξε πως η ρεσβερατρόλη, το αντιοξειδωτικό που έχουν τα σταφύλια, μετατρέπει το λευκό λίπος σε καφέ, το οποίο και προτιμάμε στη μάχη με το αδυνάτισμα.

Κι αν σκέφτεσαι να προτιμήσεις το κρασί που είναι εξίσου πλούσιο σε ρεσβερατρόλη, θυμήσου πως έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης τόνισε πως η κατανάλωση αλκοόλ πριν τον ύπνο, δρα σαν μικρά ηλεκτροσόκ στον εγκέφαλο.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι με τη γλυκίνη που περιέχει, χαλαρώνει τα νεύρα και σε σπρώχνει στο κρεβάτι. Και το καλύτερο; To χαμομήλι βελτιώνει τη διαχείριση της γλυκόζης και ευνοεί το αδυνάτισμα. Πρόσεξε: χαμομήλι δεν σημαίνει τσάι, η καφεΐνη του οποίου δεν είναι ιδανική πριν τον ύπνο.

Κεφίρ

Το κεφίρ είναι πλούσιο σε προβιοτικά, οπότε ευνοείς την καλύτερη λειτουργία της πέψης, τη σωστή απορρόφηση βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Έρευνα του British Journal of Sports Medicine έχει συνδέσει το κεφίρ με τον καλύτερο ύπνο και την μεγαλύτερη όρεξη για άσκηση την επόμενη ημέρα.

ΠΗΓΗ: www.shape.gr