Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Morning Lemon Mint Detox Water

Θα το έχετε ακούσει πάμπολλες φορές... ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι κάθε πρωί, πριν ακόμη ξεκινήσετε την ημέρα σας, είναι το μυστικό για επιτάχυνση του μεταβολισμού, απώλεια βάρους και αποτοξίνωση.

Πόσο όμως αληθεύει αυτός ο διατροφικός μύθος;

Οι ειδικοί σημειώνουν πως δεν υπάρχει κάποιο συστατικό στο νερό ή το χυμό λεμονιού που να επιταχύνει το μεταβολισμό και άρα να καίει περισσότερες θερμίδες.

Επιπλέον, οι ισχυρισμοί πως η οξύτητα του λεμονιού συμβάλει στην ταχύτερη πέψη δεν φαίνεται να επαληθεύονται, καθώς ο οργανισμός έχει την ικανότητα να ρυθμίζει το pH του στομάχου γρήγορα, ανατρέποντας την όποια επιρροή του λεμονιού.

Σε ό, τι αφορά στην αποτοξίνωση, οι διατροφολόγοι εκτιμούν πως μια και μόνο τροφή δεν αρκεί για μια τέτοια διαδικασία που σε γενικές γραμμές φέρνει εις πέρας ο οργανισμός ικανοποιητικά από μόνος του.

Ναι, η άφθονη κατανάλωση νερού, οι φυτικές ίνες και οι βιταμίνες έχουν καθαρτικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ένα ποτήρι νερό με λεμόνι μπορεί να συμβάλει στην αποτοξίνωση.

ΠΗΓΗ: www.ladylike.gr

To radiomemory.gr χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.