Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

43042 winterclothes 590

Ο φετινός βαρύς χειμώνας μας υπενθύμισε το αυτονόητο: πόσο σημαντικό είναι να έχουμε στη ντουλάπα μας πολύ – πάρα πολύ- ζεστά ρούχα.

Μπορεί να φοράμε ακόμα το αγαπημένο μας πουλόβερ που δεν αποχωριζόμαστε εδώ και χρόνια όμως υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε το κρύο με στιλ και χωρίς να ντυνόμαστε κάθε μέρα σαν… κρεμμύδι.

Επειδή πολλές γυναίκες ανήκουν στην  κατηγορία των ανθρώπων που κρυώνουν πολύ, αυτό το κείμενο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Oversized πουλόβερ

Γιατί να το επιλέξετε: είναι πολύ ζεστό, κρύβει κιλά και μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα πιο λεπτό πανωφόρι για να μην φορέσετε πάλι το χοντρό μπουφάν σας. Επιπλέον, από κάτω έχετε την άνεση να βάλετε όσα φανελάκι, πουκάμισο, τοπ, πιο λεπτό πουλόβερ κ.ο.κ. Μάλιστα, αν στην αρχή έχει κρύο και στη συνέχεια βρεθείτε σε πιο ζεστό περιβάλλον (για παράδειγμα στο γραφείο), μπορείτε απλώς να αφαιρείτε τις στρώσεις των ρούχων. 

Πώς να το φορέσετε: επειδή από μόνο του το oversized πουλόβερ έχει πολύ όγκο, φορέστε με ένα στενό τζιν ή κολάν. Για πιο επίσημες εμφανίσεις, συνδυάστε το με δερμάτινο κολάν και ankle boots.

Sweater dress

Γιατί να το επιλέξετε: είναι τόσο ζεστό όσο ένα πουλόβερ και τόσο σικ και σέξι όσο ένα φόρεμα. Συνήθως έχει φαρδιά γραμμή και ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο, γι’ αυτό θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη στο κρύο ακόμα κι αν πάρετε κιλά. Είναι η ιδανική εναλλακτική για να μην φοράτε συνέχεια παντελόνια και φυσικά τονίζει τη θηλυκότητά σας.

Πώς να το φορέσετε: με ένα μαύρο καλσόν – προτιμήστε το οπάκ τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα- συνδυάζοντάς το με τις αγαπημένες σας μπότες. Αναδείξτε το με ένα μακρύ κολιέ ή μια ζώνη στη μέση, που θα σας δώσει ακόμα περισσότερο στιλ.

Μάλλινο παλτό

Γιατί να το επιλέξετε: θα αποκτήσετε μια πιο εκλεπτυσμένη και προσεγμένη εμφάνιση και θα αναβαθμίσετε το υπόλοιπο σύνολό σας χωρίς πολλή προσπάθεια. Είναι αρκετά ζεστό χωρίς να είναι ογκώδες και επομένως χωρίς να προσθέτει κιλά.

Πώς να το φορέσετε: είναι από εκείνα τα κομμάτια που πάνε σχεδόν με όλα. Από παπούτσια, εκτός από γόβες, μπότες και μπαλαρίνες, μην φοβηθείτε να το συνδυάσετε ακόμα και με sneakers- μια πρόταση που θεωρείται η τελευταία τάση της μόδας. Κατά τ’ άλλα, ο μόνος περιορισμός είναι τα πολύ μακριά φορέματα ή φούστες μέχρι τον αστράγαλο που προεξέχουν από το παλτό και δεν κολακεύουν τη γυναικεία σιλουέτα.

Ζιβάγκο

Γιατί να το επιλέξετε: πρώτον, για να μην χρειαστεί να φορέσετε και κασκόλ και δεύτερον γιατί είναι ένα διαχρονικό κομμάτι που θα μείνει πολλά χρόνια στη ντουλάπα σας. Αν νιώθετε ότι σας «πνίγει», μπορείτε απλώς να επιλέξετε ένα ζιβαγκό με λίγο πιο ανοιχτό λαιμό που ναι μεν θα σας ζεσταίνει, αλλά δεν θα σας κάνει αν ασφυκτιάτε.

Πώς να το φορέσετε: ταιριάζει σχεδόν με όλα και μπορείτε να το φορέσετε με διαφορετικούς τρόπους. Για να τονίσετε τη μέση σας, βάλτε το μέσα από ένα πολύ στενό τζιν ή μια ψηλόμεση φούστα. Για να κρύψετε την περιφέρεια, προτιμήστε να το φορέσετε με ένα παντελόνι καμπάνα για να αποκτήσει συμμετρία το σώμα σας.

Γούνινο γιλέκο

Γιατί να το επιλέξετε: για έξτρα ζεστασιά και στιλ. Φοριέται πανεύκολα μέσα από κάθε πανωφόρι και συμπληρώνει το ντύσιμο τις κρύες μέρες του χειμώνα. Επιπλέον, η συνθετική γούνα είναι εξαιρετικά ζεστή.

Πώς να το φορέσετε: με οποιοδήποτε πουκάμισο, μπλουζάκι, πουλόβερ ή φόρεμα σε στενή γραμμή. Το γιλέκο έχει από μόνο του αρκετό όγκο γι’ αυτό καλό θα είναι να μην το συνδυάσετε με κάποιο άλλο ογκώδες κομμάτι.

Παρκά

Γιατί να το επιλέξετε: είναι πολύ ζεστά και συνήθως μας προστατεύουν από τη βροχή γιατί είναι αδιάβροχα. Σε έκτακτη ανάγκη, η κουκούλα μπορεί ακόμα και να αντικαταστήσει την ομπρέλα. Αν δεν είστε λάτρης των μπουφάν, είναι η ιδανική επιλογή για σας.

Πώς θα το φορέσετε: κυριολεκτικά με τα πάντα. Το καλό με τα παρκά είναι πως είναι από μόνα τους αρκετά χοντρά κι έτσι δεν χρειάζεται να βάλετε από μέσα ογκώδεις μπλούζες ή χοντρά πουλόβερ.

 

Πλεκτό σάλι

Γιατί να το επιλέξετε: γιατί καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια από το κλασικό κασκόλ και εφαρμόζεται με περισσότερη… χάρη πάνω από την μπλούζα. Φυσικά δεν εξαρτάστε από αυτό για να ζεσταθείτε, όμως, σίγουρα προσθέτει ένα ακόμα στρώμα ζεστασιάς.



Πώς θα το φορέσετε: με μονόχρωμες μπλούζες και πουλόβερ σε στενή γραμμή σε διαφορετική απόχρωση από αυτή που έχει το σάλι- τα σχέδια μπορεί να «κουράσουν» μαζί με το σάλι. Επιπλέον, η πλέξη του θα φαίνεται πολύ πιο εντυπωσιακή αν ακολουθήσετε τον κανόνα της χρωματικής αντίθεσης.

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr