Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

lefta6363653

Αποταμίευση . . . Η λέξη που χρησιμοποιήθηκε λιγότερο από τους Έλληνες το 2019. Πλέον η αποταμίευση είναι κάτι άπιαστο, σαν όνειρο μικρού παιδιού, που ξυπνάει και μετά κλαίει. 

Γιατί μη μου πείτε ότι είμαι ο μόνος που πολλές φορές ήθελα να κλάψω βλέποντας το τραπεζικό μου λογαριασμό; Αν θες λοιπόν το 2019 κάτι να αλλάξει, βρήκαμε μερικές μικρές ρεαλιστικές προτάσεις για οικονομία.

Συμβουλή 1η: Ρύθμισε τα χρέη σου προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία

Αμα δεις πόσα πληρώνουμε κάθε φορά που δεν προλαβαίνουμε τις προθεσμίες για τις οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα αναστενάξεις. Με τη ρύθμιση γλυτώνεις τους τόκους και τα πρόστιμα.

Συμβουλή 2η: Προσπάθησε να μπεις στο κοινωνικό τιμολόγιο για ΔΕΗ και λογαριασμούς νερού

Άμα βρεις παραθυρακί για να ενταχθείς στο κοινωνικό τιμολόγιο, από την μείωση που θα δεις στο λογαριασμό σου, θα αφήνεις έτσι για τσαχπινιά ένα πορτατίφ αναμμένο.

Συμβουλή 3η: Να πηγαίνεις σούπερ μάρκετ για συγκεκριμένα προϊόντα και πάντα όταν τα έχει σε προσφορές

Κάποτε τα κορόιδευα, αλλά όταν με το ζόρι με έβαλε ο ξάδελφος μου για ένα μήνα να ψάχνω τις προσφορές σε όλα τα σούπερ μάρκετ, τα λεφτά που είδα να περισσεύουν ήταν τόσα που έγινε ο κυνηγός των προσφορών.

Συμβουλή 4η: Αξιοποίησε ρούχα και αντικείμενα που δεν θυμόσουνα καν ότι υπάρχουν, πουλώντας τα στο διαδίκτυο

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, δεν μπορείς να φανταστείς πόσα μπορεί να πληρώνει ένας κινέζος, για ένα κόμικ που αγόρασες στα 15 σου. Ξεφορτώσου όσα ρούχα δεν φοράς πια και άλλοι τα θεωρούνε vintage, τσίμπησε λίγο τη τιμή και προσευχήσου να αρέσει σε καμιά ιέρεια της μόδας...

Συμβουλή 5η: Παρήγγειλε online με έκπτωση

Αν μπορείς να κόψεις το delivery ακόμα καλύτερα, αλλά αν δεν μπορείς να απαρνηθείς τη βρωμιά και τη νοστιμιά του φαγητού από έξω, τότε παρήγγειλε online και εκμεταλλεύσου τις εκπτώσεις που δίνουν πολλά site.

Συμβουλή 6η: Αγόρασε πράγματα που πραγματικά χρειάζεσαι, και ψάξε πολύ πριν το αγοράσεις. Πάντα υπάρχει φθηνότερα κάπου αλλού

Ναι είμαι από αυτούς που χτυπάνε το κεφάλι τους, γιατί πάντα βλέπω κάπου αλλού, αυτό που μόλις αγόρασα, σε πολύ χαμηλότερη τιμή. 

Συμβουλή 7η: Μόνωσε καλά το σπίτι, ακόμα και με φθηνές επιλογές 

Νομίζουμε ότι αυτό το λίγο αεράκι που περνάει από τα παράθυρα είναι κάτι χαριτωμένο. Ρομαντικό και γλυκό. Ναι αν είναι σε ταινία του Hollywood, αν είναι στο σπίτι μας ρίχνει τη θερμοκρασία, και κρατάει σε αναμμένα κάρβουνα τον θερμοστάτη και εσένα στα πρόθυρα του εγκεφαλικού όταν έρχεται ο λογαριασμός του φυσικού αερίου. Με πολύ λίγα χρήματα μπορείτε να μονώσετε τουλάχιστον πόρτες και παράθυρα και να γλυτώσετε πολλές ώρες λειτουργία του καυστήρα.

ΠΗΓΗ: www.e-daily.gr