Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Για πολλά πολλά χρόνια τα στερεότυπα ήθελαν τις γυναίκες να επιθυμούν (ακόμη και σε βαθμό απελπισίας) το γάμο! Όμως μια νέα έρευνα των University College London, London School of Economics και The London School of Hygiene and Tropical Medicine έρχονται να ανατρέψουν αυτή την πεποίθηση αφού δείχνει πως οι άνδρες είναι εκείνοι οι οποίοι πρέπει να θέλουν περισσότερο το γάμο αφού τους ωφελεί περισσότερο από ότι τις γυναίκες!



Η έρευνα διαπίστωσε πως οι ανύπανδρες γυναίκες δεν έχουν εξ αυτού κάποια ιδιαίτερη επίπτωση στην υγεία τους. Αντιθέτως η μοναξιά βλάπτει σοβαρά την υγεία των ανδρών.

Οι μεσήλικες γυναίκες που δεν παντρεύτηκαν ποτέ έχουν τις ίδιες πιθανότητες να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο, διαβήτη, πίεση, παχυσαρκία, σε σχέση με τις παντρεμένες γυναίκες.

"Το να μην παντρευτούν ή να χωρίσουν έχει λιγότερο καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών από ότι των ανδρών" αναφέρει ο Dr George Ploubidis, εκ των ερευνητών.

Το διαζύγιο επίσης είναι πολύ επιβαρυντικό για τους άνδρες ενώ δεν έχει καμία επίπτωση στην υγεία των γυναικών.

Για τις γυναίκες που χώρισαν λίγο πριν τα 30 τους, η πιθανότητα να αναπτύξουν μεταβολικό σύνδρομο είναι 31% μικρότερη σε σχέση με τους άνδρες που χώρισαν σε αντίστοιχη ηλικία.

Στην έρευνα αξιολογήθηκαν τα στοιχεία περισσοτέρων από 10.000 ανθρώπων, που γεννήθηκαν στην Αγγλία, την ίδια εβδομάδα του 1958.

Πάντως οι ερευνητές αναφέρουν ότι και μια μακροχρόνια, σταθερή σχέση έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα στην υγεία με έναν γάμο.

Μια μεγάλη έρευνα του 2011 είχε διαπιστώσει ότι ο γάμος μειώνει 15% τον κίνδυνο του πρόωρου θανάτου ενώ το 2010, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο γάμος μειώνει τον κίνδυνο άγχους και κατάθλιψης.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο The American Journal of Public Health.

ΠΗΓΗ ; news.gr

Περισσότερα...