Μουστοκούλουρα
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
Για 4-6 άτομα
¼ κούπας ζάχαρη
½ κουταλιά του γλυκού σόδα
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
¼ κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κούπα ελαιόλαδο
¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού
¾ κούπας μούστο πηχτό (πετιμέζι)
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά αν είναι μεγάλα, αν είναι μικρά τότε μειώστε τον χρόνο ψησίματος σε 10 - 12 λεπτά.
Δείτε επίσης....
ΠΗΓΗ : news.gr