Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά



Φύλλο σφολιάτας 1 φύλλο
Κρεμμύδια ξερά 2 ψιλοκομμένα
Μανιτάρια μεγάλα 4
Μανιτάρια λευκά 4 μεγάλα
Πατάτες 2 βρασμένες
Αλάτι - πιπέρι
Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ
Κεφαλογραβιέρα 150 γρ τριμμένη
Αυγό 1 τον κρόκο για το άλειμα
Νερό για βράσιμο πατάτας
Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια αφού τα καθαρίσουμε με ένα πανάκι. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στα 6 (για να βράσουν πιο εύκολα) και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει. Σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αφού βράσουν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις αλέθουμε στο μπλέντερ να γίνουν πουρές , τον οποίο προσθέτουμε στο μείγμα με τα σοταρισμένα μανιτάρια. Βάζουμε και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 4 μακρόστενα ίσα μέρη. Βάζουμε γέμιση στο κέντρο και διπλώνουμε τις άκρες της σφολιάτας ώστε να κλείσει καλά δημιουργώντας έτσι ένα μικρό ρολό, το οποίο τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα επόμενα 3 φύλλα σφολιάτας. Αραιώνουμε τον κρόκο αυγού με ελάχιστο νεράκι, ανακατεύουμε και αλείφουμε τις πίτες μας καλά από πάνω. Τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι σε 2-3 σημεία τις πίτες μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (στις αντιστάσεις πάνω-κάτω) ανάλογα τον φούρνο μας μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Σερβίρεται ζεστή.

ΠΗΓΗ : chefoulis.gr