Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Μπορεί σε κάποιους να θυμίζουν μια... πολύ παλιά εποχή (έως και προϊστορική). Η αλήθεια όμως είναι ότι μια πυκνή γενειάδα θεωρείτε θέμα τιμής για τους άνδρες του σήμερα. Αρκεί βεβαίως να είναι περιποιημένη!



Τα τελευταία χρόνια ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές και μοντέλα υιοθέτησαν και λάνσαραν τη μόδα της μακριάς και πυκνής γενειάδας, που είναι επηρεασμένη από τους Αμερικανούς υλοτόμους και την υποκουλτούρα των hipster.

Μπορείτε κι εσείς να αποκτήσετε το μούσι των ονείρων σας. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που θα βοηθήσουν τις τρίχες του προσώπου σας να... ανθίσουν:

Ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη, σε συνδυασμό με άφθονο ύπνο και μείωση του στρες μπορούν να βοηθήσουν τα γένια σας να μεγαλώνουν γρηγορότερα. Η πρωτεΐνη δίνει στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτύξει περισσότερες τρίχες και ο ύπνος βοηθά το σώμα σας να αναρρώσει. Μπορείτε επίσης να πάρετε συμπληρώματα για να βελτιώσετε την υγεία σας, τα μαλλιά σας και το δέρμα σας.

Περιποιηθείτε τις… τρίχες σας με υπομονή

Συνήθως οι άνδρες έχουν παράλογες προσδοκίες σε αυτό το θέμα. Είναι απίθανο να ξυπνήσει κανείς με ένα πλούσιο μούσι ξαφνικά, οπότε θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να το πετύχει. Οι περισσότεροι ξεπερνούν την ενοχλητική φάση της φαγούρας μετά από μία εβδομάδα, οπότε απλά δείξτε υπομονή. Εναλλακτικά, οραματιστείτε πώς θα είναι το μούσι σας, διαλέγοντας πώς θέλετε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Εκτιμήστε κάθε... βήμα

Επειδή δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό μήκος, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε περήφανοι για το μούσι που έχετε ήδη. Δοκιμάστε νέα στιλ και φροντίστε να τριμάρετε συχνά, ώστε να μοιάζει πιο πυκνό και όμορφο. Κόβοντας ουσιαστικά δυναμώνεται το μούσι, ώστε να μεγαλώσει περισσότερο.

Προσοχή στα κενά

Αρκετοί άνδρες έχουν πρόβλημα, καθώς το μούσι τους έχει κενά σημεία. Μπορείτε να τα "γεμίσετε" με προϊόντα που δίνουν την αίσθηση πιο πυκνών γενιών. Οι περισσότεροι διάσημοι το κάνουν αυτό.

Όταν το αποκτήσετε, μην επαναπαυτείτε

Μόλις πετύχετε το μούσι που θέλατε, φροντίστε το συχνά ώστε να μη χρειαστεί να ξυριστείτε και να αρχίσετε από την αρχή. Φροντίστε τα με καστορέλαιο είναι μία καλή λύση, καθώς βοηθά την ανάπτυξη της τρίχας.

Αντιμετωπίστε τον κνησμό

Αν μεγαλώνοντας αρχίσουν να σας προκαλούν φαγούρα, αγοράστε ένα σαμπουάν για πιτυρίδα και πλύνετε τα γένια σας 2-3 φορές την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ ; news.gr