Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά



Βούτυρο 250 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 200 γρ
Γάλα 1 κιλό
Κακάο 3 κουταλιές σούπας
Ζάχαρη 300 γρ
Αυγά 8
Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ
Βανίλια 1
Άχνη ζάχαρη 50 γρ
Οδηγίες

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το 1/2 του γάλατος , το κακάο & το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί λίγο βάζουμε και το υπόλοιπο γάλα , την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια , την ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (όχι πολύ ). Μετά αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αφού έχουμε ξεχωρίσει τους κρόκους από τα ασπράδια ρίχνουμε τους κρόκους έναν – έναν ανακατεύοντας. Τέλος ρίχνουμε τα ασπράδια αυγού τα οποία έχουμε χτυπήσει καλά σε μαρένγκα . Ανακατεύουμε σιγά σιγά για να μην φύγει ο αέρας του κυκλικά . Βουτυρώνουμε μικρά μπολάκια πυρέξ  ή  ένα μεγάλο και το γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.  Προσοχή όχι μέχρι πάνω , αφήνουμε περίπου 2 δάκτυλα για να έχει περιθώριο να φούσκωσει. Το ψήνουμε στους 180 πάνω – κάτω για 20 με 25 λεπτά ανάλογα το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε , μέχρι να πιάσει κρούστα επάνω. ΄Τέλος πριν τα σερβίρουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΠΗΓΗ ; chefoulis.gr