Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά

 

Κρέμα γάλακτος 300 γρ
Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 450 γρ
Βούτυρο 50 γρ
Κονιάκ 50 γρ
Κακάο για την επικάλυψη
Τρούφα σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ για την επικάλυψη
Οδηγίες

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει. Την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε μεχρι να γίνει ένα σωστό μείγμα. Το αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει καλά το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε λίγο λίγο μείγμα, φτιάχνουμε μπαλάκια και τα περνάμε απο τρούφα ή από κακάο. Διατηρούνται στο ψυγείο και τα σερβίρουμε αφού τα έχουμε βγάλει 10 λεπτά απο το ψυγείο.

ΠΗΓΗ : chefoulis.gr