Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Υλικά



1 κιλό παντσέτες χοιρινές
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1 κρεμμύδι ξερό
Εκτέλεση

Ξεπλένετε και στεγνώνετε τις παντσέτες. Τις ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη. Τις αλείφετε με τα χέρια σας καλά με ελαιόλαδο. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το κρεμμύδι κομμενο ρε ροδέλες. Τις σκεπάζετε και τις αφήνετε 1 με 2 ώρες να μαριναριστούν.
Ψήνετε τις παντσέτες στο τηγάνι ή στο γκριλ. Αν προτιμήσετε τηγάνι, το βάζετε στη φωτιά να κάψει και απλώνετε τις παντσέτες σε όλη την επιφάνειά του προσέχοντας να μην αλληλοκαλύπτονται, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Ψήνετε από κάθε πλευρά περίπου 7'-8' ή μέχρι να αποκτήσουν ωραίο, ρόδινο χρώμα. Αν προτιμήσετε το γκριλ, απλώνετε τις παντσέτες στη σχάρα του φούρνου και βάζετε από κάτω ένα ταψί με νερό (να πέφτει το λίπος εκεί καθώς ψήνονται, ώστε να μην έχετε πολλή δουλειά στο καθάρισμα μετά). Τις ψήνετε για 7'-8' από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ ; icookgreek.com